Tandeloos Ajax ontsnapt dankzij VAR aan nederlaag tegen Union

Reacties

Ajax is donderdag tegen Union Berlin ontsnapt aan een nederlaag. De Amsterdammers maakten geen beste indruk in de heenwedstrijd in de Europa League, maar zagen dankzij de VAR een streep gaan door de enige Duitse treffer van de avond.

Tandeloos Ajax ontsnapt dankzij VAR aan nederlaag tegen Union
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
Union Berlin
Union Berlin

Na overwinningen op Excelsior, SC Cambuur, FC Twente en RKC Waalwijk wachtte voor Heitinga en co de volgende test. Union Berlin is de nummer twee van de Bundesliga en reisde met vertrouwen naar Amsterdam. Dat de Duitsers taaie tegenstanders zijn, bleek in de eerste helft. Ajax, met Calvin Bassey en Steven Bergwijn in de basis, stichtte nauwelijks gevaar en kwam tot geen enkele doelpoging. Union deed dat wel via onder anderen Morten Thorsby en Jérôme Roussillon, maar scoorde niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heitinga zag dat zijn plan niet werkte en besloot in de rust om Brian Brobbey klaar te maken voor een invalbeurt. De spits kwam in de ploeg voor Owen Wijndal, wat tot gevolg had dat de Amsterdammers een andere veldbezetting kregen. Tadic verhuisde naar de rechterflank en Mohammed Kudus kwam op de nummer 10-positie terecht. Het leverde direct een mogelijkheid op voor Brobbey, die na een dieptepass van Tadic op het doel af ging. Keeper Frederik Rønnow redde.

Na het moment met Brobbey was het Union dat opnieuw de beste kansen kreeg. Keeper Gerónimo Rulli redde op een vrije trap van Josip Juranovic, die mocht aanleggen na balverlies en een overtreding van Devyne Rensch. De Spaanse doelman had ook een antwoord op een kopbal van Thorsby, maar was kansloos toen de voormalig middenvelder van SC Heerenveen na een voorzet vanaf de linkerkant raak schoot. Ajax werd echter gered door de VAR, die constateerde dat de Noor de bal bij het aannemen met de arm toucheerde. Zo bleef het 0-0 in Amsterdam.

© Pro Shots

Ajax ontsnapte aan de openingstreffer, maar de 1-0 kwam daarna niet dichterbij. Heitinga besloot daarop nog eens in te grijpen en bracht Davy Klaassen voor Steven Bergwijn. Daardoor ging Kudus weer naar de rechterflank, speelde Tadic vanaf links en stond Klaassen achter spits Brobbey. Het leverde een moment van dreiging op via Brobbey en Kudus, maar beiden kwamen niet tot een schot, waarna de bezoekers de bal wegwerkten. In de extra tijd kreeg Kudus nog een mogelijkheid, maar hij stuitte op Rønnow en bleek daarvoor buitenspel te hebben gestaan. Uiteindelijk bleef het bij 0-0 in de Johan Cruijff Arena, waardoor de kaarten volgende week in Berlijn hetzelfde geschud zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.