Overtuigende overwinning Bayern München, Vertessen lichtpuntje bij Union

Bayern München lijkt de titeldreun definitief van zich af te hebben geschud. Na de midweekse winst op Arsenal in de Champions League volgde zaterdag een ruime overwinning op Union Berlin: 1-5.

Union Berlin
1 - 5
Bayern München

Bayern moest vorige week definitief de titel aan Bayer Leverkusen laten, maar herstelde zich woensdag door ten koste van Arsenal de halve finale van de Champions League te bereiken. En ook tegen Union liep het zaterdagavond allemaal crescendo.

Bayern, dat aantrad zonder Matthijs de Ligt, had geen problemen met de nummer veertien van de Bundesliga, die nog strijdt tegen degradatie. Hoewel Der Rekordmeister even moest wachten op het eerste doelpunt, was de ploeg van Thomas Tuchel wel van de eerste tot laatste minuut de bovenliggende partij. Na 29 minuten schoot Leon Goretzka snoeihard raak in de kruising na combinatiewerk tussen Mathys Tel en Thomas Müller, waarna Goretzka kon vuren. Uit een vrije trap schoot Harry Kane nog voor de rust de 0-2 binnen.

Omdat het minutenlang achter elkaar open huis was bij Union, kon Bayern na rust nog meer afstand nemen. Eerst scoorde Müller op aangeven van Eric Maxim Choupo-Moting, daarna scoorde Tel na geklungel van Union. Na de 0-5 van Müller, na 65 minuten spelen, deed Bayern het rustig aan. Invaller Yorbe Vertessen (oud-PSV) maakte de nederlaag van Union iets draaglijker met de 1-5. De Belg tekende tegen Bayern voor zijn tweede treffer in Berlijnse dienst.

Bayern moet in de resterende vier duels alle zeilen bijzetten om de tweede plaats binnen te slepen, terwijl Union slechts drie punten boven de degradatiestreep staat.