Ajax deed precies wat Union Berlin wilde
© ESPN
PRO

Ajax is goed weggekomen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Union Berlin: 0-0. Analyse van een Europa League-wedstrijd waarin Ajax nauwelijks tot uitgespeelde kansen kwam.

'Of we ons gaan aanpassen? Nee.'

John Heitinga klonk woensdagavond als de Nederlandse trainers in de donkere jaren dat eindtoernooien gemist werden en de vrije val op de coëfficiëntenlijst zo diep werd dat zelfs de kampioen niet meer direct geplaatst was voor de Champions League.

Nog zorgwekkender: Ajax speelde donderdag precies op de manier die paste bij die tijd. Met eindeloos veel getik op eigen helft, zonder ook maar één moment dreigend te worden.

De statistieken waren halverwege veelzeggend:

66 procent balbezit voor Ajax

0 doelpogingen voor Ajax

8 doelpogingen voor Union Berlin

Een teken dat Ajax voor rust precies deed waar Urs Fischer, de trainer van Union Berlin, op hoopte: balbezit houden, zonder het defensieve blok van de bezoekers te doordringen.