Tagliafico naar Copa América, toch geen plek voor omstreden Icardi

Reacties

Nicolás Tagliafico gaat met Argentinië naar het toernooi om de Copa América. De 26-jarige linksback van Ajax is door bondscoach Lionel Scaloni opgenomen in de definitieve selectie. Dat laatste geldt niet voor Mauro Icardi, voor Lionel Messi en Paulo Dybala is wél plek.

Tagliafico naar Copa América, toch geen plek voor omstreden Icardi

De aanwezigheid van Tagliafico is niet bepaald verrassend: hij is een vaste waarde in de selectie van bondscoach Lionel Scaloni en droeg vorig jaar zelfs de aanvoerdersband bij afwezigheid van Messi. Diezelfde Messi vierde dit voorjaar zijn rentree bij Argentinië, nadat hij na een mislukt WK zinspeelde op een interlandpensioen, en maakt zich nu ook op voor het eindtoernooi.

Voor Icardi is geen plek in de selectie. De aanvaller van Internazionale geldt bepaald niet als vaste waarde bij de nationale ploeg, zat vervolgens nog wel bij de voorlopige selectie, maar heeft de laatste schifting niet overleefd. In Argentinië werd verwacht dat Scaloni flink wat 'vers bloed' zou oproepen, onder wie Icardi. De man die al sinds februari in onmin leeft met zijn club heeft echter geen uitnodiging gekregen. Juventus-aanvaller Dybala is wel opgeroepen.

Argentinië neemt het in de groepsfase van de strijd om de Copa América op tegen Colombia (15 juni), Paraguay (19 juni) en Qatar (23 juni). Het toernooi wordt afgewerkt in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.