Tadic sprakeloos na mislukte missie: 'Moeilijk hierover te praten'

Reacties

Dusan Tadic kon zijn teleurstelling over het mislopen van het EK met Servië maar moeilijk onder woorden brengen na het verliezen van de allesbeslissende play-off tegen Schotland.

Tadic sprakeloos na mislukte missie: 'Moeilijk hierover te praten'
© Pro Shots
Servië
Servië
ns
1 - 1
Schotland
Schotland

Servië had zich donderdagavond voor het eerst sinds 2000, toen het nog onder de vlag van Joegoslavië van de partij was op het EK in Nederland en België, kunnen plaatsen voor een Europese eindronde. Maar het ging in de penaltyserie jammerlijk mis tegen de Schotten. Aleksandar Mitrovic verzuimde de vijfde en gelijkmakende strafschop namens Servië te benutten, een misser die nog lang zal nadreunen in het voetbalgekke land.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat bleek ook uit de reactie van Tadic, die in tranen was na het verliezen van de play-off. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen. We begonnen timide aan de wedstrijd, het is moeilijk om hierover te praten', zei de 31-jarige aanvoerder van Ajax, die met zijn land alleen uitkwam op het WK 2018 en de kans op een nieuwe deelname aan een groot toernooi nu aan zich voorbij zag gaan, in de wetenschap dat de jaren beginnen te tellen.

Servië mocht van geluk spreken dat het niet al na negentig minuten was uitgeschakeld, nadat Ryan Christie de Schotten op voorsprong had gezet. Luka Jovic dwong vlak voor tijd toch nog een verlenging af. 'Ze verrasten ons niet, we wisten hoe ze zouden spelen', deed Tadic zijn verhaal tegenover TV Sport Club. 'We hadden beter moeten spelen. We maakten wel gelijk, haalden de penaltyserie… Dit is heel zonde.'

Opstappen?
Bondscoach Ljubisa Tumbakovic vond dat zijn spelers niet deden wat van hen werd gevraagd. 'Een wedstrijd als deze vraagt veel. De favorietenrol op eigen veld zonder publiek, maakt het nog moeilijker. Het is moeilijk om nu de juiste woorden te vinden', zei de 68-jarige Serviër, die geïrriteerd reageerde toen hij de vraag kreeg of hij nu opstapt bij de nationale ploeg. 'Wat zou er gebeuren als we door waren? Dan vraag ik toch ook niet of jij opstapt?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer D. Tadić
Meer over D. Tadić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.