Szymanski viert Fenerbahçe-debuut met treffer in klinkende zege

Reacties

Sebastian Szymanski en Dusan Tadic hebben een geslaagd debuut voor Fenerbahçe achter de rug. Eerstgenoemde droeg met een treffer bij aan de 5-0 zege op Zimbru Chisinau, in de tweede voorronde van de Conference League. Tadic schreef een assist op zijn naam, al hoefde hij daar nou niet heel veel voor te doen. 

Szymanski viert Fenerbahçe-debuut met treffer in klinkende zege
© Fenerbahce
Fenerbahçe
Fenerbahçe
5 - 0
Zimbru
Zimbru

Szymanski en Tadic stonden in het afgelopen seizoen nog tegenover elkaar in De Klassieker; nu zijn ze ploeggenoten van elkaar bij Fenerbahçe. De Pool en de Serviër hadden woensdag allebei een basisplaats bij de start van het Europese avontuur van Fener en maakten allebei een goede indruk.

Tadic noteerde direct zijn eerste assist, al gingen alle complimenten hier naar doelpuntenmaker Ferdi Kadioglu, die op zeer fraaie wijze de score opende tegen het Moldavische Zimbru Chisinau. Tadic was kort hierna ook betrokken bij de 2-0, die werd binnengeschoten door Ryan Kent. De Engelsman scoorde op aangeven van Edin Dzeko; hij was dan weer weggestuurd door Tadic.

In de tweede helft zorgde Dzeko zelf voor de derde goal van de avond, voordat Szymanski de 4-0 voor zijn rekening nam. De oud-Feyenoorder sprintte bij een tegenaanval naar voren, werd op het juiste moment (en op de juiste manier) aangespeeld door Dzeko en omspeelde doelman Sebastian Agachi. Vervolgens was het een koud kunstje om binnen te schuiven.

Vlak voor tijd was Joshua King verantwoordelijk voor het slotakkoord: 5-0.

Door deze ruime overwinning lijkt de return in Moldavië slechts een formaliteit te zijn voor Fenerbahçe. In een eventuele volgende kwalificatieronde wacht voor de Turkse topclub de winnaar van het treffen tussen FC Differdange 03 uit Luxemburg en NK Maribor uit Slovenië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.