Syrië houdt hoop op WK-debuut na gelijkspel tegen Australië

Syrië en Australië hebben de eerste wedstrijd in het tweeluik op weg naar WK-kwalificatie gelijkgespeeld. In Maleisië, waar het duel werd afgewerkt, werd het 1-1.

De Socceroos begonnen goed aan het duel en hadden het betere van het spel. De goal kwam echter pas aan het einde van het eerste bedrijf. Robbie Kruse kon vijf minuten voor rust simpel binnen tikken na voorbereidend werk van Mathew Leckie.

In de tweede helft ging Syrië op zoek naar de gelijkmaker en via spits Omar Al Somah was het land, waar Sanharib Malki niet bij de selectie zat, heel dichtbij. Ware het niet dat de aanvaller twee kansen van dichtbij om zeep hielp. Eén poging belandde via goalie Mathew Ryan op de paal.

Vlak voor tijd was het toch raak. Syrië kreeg een strafschop, Al Somah mocht aanleggen en dit keer faalde hij niet: 1-1. Australië had via een standaardsituatie nog kans om de overwinning binnen te slepen, maar die kwam er niet. Zo wacht dinsdag 10 oktober een interessante return in Oceanië.

Wie het tweeluik winnend afsluit, speelt een laatste kwalificatieronde tegen Panama, Honduras of de Verenigde Staten. De winnaar daarvan gaat naar het WK in Rusland.