Superduo Ziyech-Promes ook in Champions League niet te stoppen

Reacties

Woensdagavond bleek de geweldige band tussen Hakim Ziyech en Quincy Promes opnieuw goud waard voor Ajax. De cijfers van de twee aanvallers zijn niet alleen in de Eredivisie, maar ook in de Champions League bijzonder indrukwekkend.

Superduo Ziyech-Promes ook in Champions League niet te stoppen
© Pro Shots

Ziyech was de grote man in het met 0-2 gewonnen uitduel bij Lille, door een doelpunt en een assist op Promes voor zijn rekening te nemen. Laatstgenoemde heeft nu in vier van de vijf Champions League-wedstrijden van Ajax gescoord en staat in de Eredivisie ook al op tien doelpunten. De zomeraankoop is een schot in de roos gebleken voor de Amsterdammers.

Dat komt toch vooral door de speciale connectie die Promes heeft met Ziyech. De twee weten elkaar opmerkelijk goed te vinden en de 0-2 van woensdag was een doelpunt dat de Ajax-supporters de laatste tijd vaker hebben gezien: Ziyech die de bal met veel gevoel bij de tweede paal neerlegt, waar de alerte Promes binnentikt.

Bij de laatste vijf doelpunten van Promes kwam de assist van Ziyech. Wat is het geheim? 'Het valt niet te verdedigen', zei Ziyech woensdagavond al voor de camera van Veronica. 'De ballen zijn zo scherp aangesneden en hij loopt goed, dat is niet te verdedigen. Ik wist precies waar hij stond en hij maakte hem schitterend af.'

Ziyech maakte zelf de openingstreffer tegen Lille en was eerder in de groepsfase nog op fraaie wijze trefzeker tegen Valencia. Met twee goals en vijf assists is hij nu direct betrokken geweest bij zeven van de twaalf Champions League-doelpunten van Ajax. De vijf assists maken hem bovendien de assistkoning van dit Champions League-seizoen. Geen speler bereidde in dit voetbaljaar meer doelpunten direct voor in de groepsfase van het toernooi.

Naam: Club: Assists:
Hakim Ziyech Ajax 5
Corentin Tolisso Bayern München 4
Roberto Firmino Liverpool 4
Riyad Mahrez Manchester City 3
Takumi Minamino RB Salzburg 3

Promes is dus de speler die het meest profiteert van de geniale ingevingen van Ziyech. De Oranje-international speelde twee jaar geleden voor het eerst in de Champions League en was toen als sterspeler van Spartak Moskou twee keer trefzeker in een 5-1 zege op Sevilla. De aanvaller staat na woensdag op tien duels in het miljardenbal en heeft nu in totaal zes keer gescoord op het hoogste Europese podium. De enige Nederlander met meer doelpunten in zijn eerste tien Champions League-wedstrijden is Ruud van Nistelrooy, die er in deze reeks acht maakte.

Ziyech viel in Frankrijk uit met een armblessure, die hij opliep voordat hij de 0-3 leek te maken. Dit doelpunt werd door de VAR afgekeurd vanwege hands. Iedereen bij Ajax zal hopen dat de schade meevalt, maar Promes hoopt dat misschien nét een beetje meer. 

'Tandem Ziyech-Promes is de specialiteit van het huis bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.