Super League-uitspraak kan Klopp bekoren: 'Goed dat ze worden wakker geschud'

Reacties

Liverpool gaat niet deelnemen aan de Super League. Maar dat het Europese Hof van Justitie de UEFA in het ongelijk stelde, kon Jürgen Klopp waarderen. 'Als we doen wat ze willen, komen we niet verder.'

Super League-uitspraak kan Klopp bekoren: 'Goed dat ze worden wakker geschud'
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Arsenal
Arsenal

Een dag voor de topper tegen Arsenal schoof Klopp aan voor de persconferentie. Natuurlijk ging het ook over de Super League. Als laatste van de Big Six, de zes grootste clubs van de Premier League, kwam Liverpool vrijdag met een verklaring dat het niet gaat deelnemen aan de nieuwe competitie. 'Ik sta honderd procent achter die verklaring', begon Klopp.

'Maar ik ben heel blij dat we eindelijk een beetje begrijpen dat de FIFA, de UEFA en andere instanties niet zomaar kunnen doen wat ze willen', vervolgde de Duitser. Klopp doelde daarmee op het moordende schema. 'In de toekomst moeten we meer praten. Als we gewoon doen wat ze willen, dan komen we niet verder. Ik vind het goed dat ze wakker worden geschud.'

Dan naar het veld. Ryan Gravenberch keert tegen Arsenal terug in de wedstrijdselectie. De Nederlander viel geblesseerd uit tegen Manchester United en miste het League Cup-duel met West Ham United, maar is inmiddels hersteld. Dat geldt niet voor Alexis Mac Allister en Diogo Jota, die er allebei niet bij zijn bij de thuisploeg.

De ontmoeting tussen Liverpool en Arsenal belooft een regelrechte kraker te worden. Winnen The Reds, dan nemen ze de koppositie in de Premier League weer over van de ploeg van manager Mikel Arteta. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.