Super League-oprichters hebben al moeite om in eigen land top te zijn

Reacties

De twaalf Europese clubs die samen hebben besloten om de Super League te beginnen, hebben al moeite genoeg om in eigen land top te zijn. Vijf clubs pakten zeer recent nog de titel in eigen land, maar het grootste deel van de founding members van de ESL staat al geruime tijd droog. Dat maakt het extra wrang dat juist zíj zich besluiten af te scheiden.

Super League-oprichters hebben al moeite om in eigen land top te zijn
© Pro Shots

Van de twaalf clubs die hun eigen (gesloten) topcompetitie willen starten, zijn er slechts vijf zeer recent nog kampioen geworden in hun eigen land. Liverpool, Real Madrid en Juventus wonnen vorig seizoen nog respectievelijk de Premier League, La Liga en de Serie A. Een jaar eerder waren Manchester City (dat The Reds dit seizoen bovendien lijkt te gaan onttronen) en Barcelona (ook nog altijd volop in de titelrace van dit seizoen) de besten in Engeland en Spanje.

Voor het laatste kampioenschap van Chelsea moeten we al terug naar 2017, dat onder Antonio Conte toen de Premier League won. Ook de laatste titels van Atlético Madrid (2014) en Manchester United (2013) zijn alweer even geleden. De twee afgevaardigden uit Milaan staan eveneens al een hele tijd droog. AC Milan was in 2011 voor het laatst de beste van Italië, voor Internazionale gold dat in 2010. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het er sterk op lijkt dat Inter dit jaar (ook onder Conte) weer kampioen gaat worden.

Veel opmerkelijker is de rol van twee van de drie clubs uit Londen. Het was in 2004 (toen nog met Dennis Bergkamp in de gelederen,  zie hoofdfoto) dat Arsenal voor het laatst landskampioen van Engeland werd. Dat deed de ploeg toen wel in stijl: zonder nederlaag. Tottenham Hotspur spant echter de kroon. Die club werd überhaupt slechts twee keer kampioen, de laatste keer was in 1961. Dat is dus zestig jaar (!) geleden.Die twaalf clubs gaan nu dus de Super League vormen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.