Sunderland van hatelijke nul af, Krkic redt Stoke

Bij AFC Bournemouth is er een einde gekomen aan de dramatische reeks van Sunderland. Stoke City ontsnapte bij West Ham United aan een nederlaag.

AFC Bournemouth – Sunderland 1-2
Sunderland heeft na tien vergeefse pogingen op bezoek bij AFC Bournemouth eindelijk de eerste overwinning van het Premier League-seizoen te pakken. Manager David Moyes dankte het eerste succes aan Jermain Defoe en Victor Anichebe, die met een vruchtbare samenwerking een vroege tegenvaller deden vergeten.

Na elf minuten had Dan Gosling met de openingstreffer namens Bournemouth de gasten tot een inhaalrace gedwongen. Anichebe, die eind oktober nog de lachers op de hand kreeg met een ongelukkige tweet, gaf na een half uur op aangeven van Defoe Sunderland hoop.

Een kwartier voor tijd was Anichebe betrokken bij de tweede goal van Sunderland, dat door de tweede gele kaart voor Steven Pienaar in de 59ste minuut juist moest vrezen voor weer een nederlaag. Maar een overtreding van Adam Smith op de Nigeriaan resulteerde in een strafschop, die werd benut door Defoe. The Black Cats sleepten met een man minder de punten over de eindstreep, waardoor ze na bijna een half jaar weer eens het zoet van een Premier League-zege proefden. Sunderland blijft hekkensluiter.

West Ham United –Stoke City 1-1
Stoke begon het seizoen dramatisch met zeven duels zonder overwinning, maar krabbelde dankzij drie competitiezeges op rij weer langzaam op. Met Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de basis hadden The Potters het op bezoek bij West Ham United moeilijk. Uiteindelijk was het een vast Londens recept dat de ploeg van trainer Mark Hughes voor het eerst pijn deed.

Dimitri Payet legde de bal in de 65ste minuut op het hoofd van Michail Antonio, die via Stoke-middenvelder Glenn Whelan binnen kopte. De Engelsman scoorde dit seizoen al vijf keer eerder met zijn hoofd, waarvan liefst drie maal op aangeven van Payet. Invaller Bojan Krkic bezorgde de bezoekers een kwartier voor tijd alsnog een punt door te profiteren van gestuntel van doelman Adrian. Door het resultaat blijven beide ploegen veroordeeld tot de middenmoot.

Burnley – Crystal Palace 3-2
Na de mooie resultaten tegen Everton (2-1 zege) en Manchester United (0-0) heeft Burnley ook Crystal Palace verslagen. Diep in blessuretijd kroonde Ashley Barnes zich tot matchwinner. Daarmee voorkwam de invaller ook dat de gasten een punt kregen als beloning voor de getoonde veerkracht.

Burnley was overtuigend begonnen. Sam Vokes en ex-AZ'er Johann Berg Gudmundsson hadden na een kwartier de thuisploeg een comfortabele marge bezorgd (2-0). Dankzij goals van Connor Wickham en Christian Benteke was in de tweede helft het dramatische openingskwartier beantwoord. Maar uiteindelijk was het door de treffer van Barnes niet genoeg.