Ideale middag voor Arsenal op bezoek bij Sunderland

Arsenal staat in ieder geval voor even alleen bovenaan in de Premier League. The Gunners rekenden zaterdagmiddag mede dankzij invaller Olivier Giroud af met hekkensluiter Sunderland: 1-4.

De bezoekers waren in de eerste helft heer en meester. De openingstreffer van Alexis Sánchez kwam niet als een verrassing. De aanvaller positioneerde zich slim en kopte een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlain hard raak. Arsenal kreeg daarna nog kansen, maar ging met de nipte voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Arsenal-doelman Petr Cech haalde Duncan Watmore naar de grond in het zestienmetergebied en scheidsrechter Martin Atkinson wees naar de stip. Jermain Defoe schoot raak. Vijf minuten later bracht manager Arsène Wenger Giroud in de ploeg voor Alex Iwobi. De Fransman bleek goud waard met twee doelpunten uit zijn eerste twee balcontacten.

Fris in het veld tikte de spits een voorzet van Kieran Gibbs in het doel en even later kopte hij raak uit een hoekschop van Mesut Özil. Voor Giroud waren het pas zijn eerste twee competitietreffers van dit seizoen. De spits maakte nog weinig minuten door een blessure aan zijn teen. Sánchez bepaalde de eindstand op 1-4 toen hij in een klutssituatie scoorde na een pass van Aaron Ramsey. De middenvelder maakte zijn rentree als invaller nadat hij uitgeschakeld was met een dijbeenblessure.

Arsenal gaat met 23 punten aan kop, met Manchester City en Liverpool als achtervolgers met twintig punten. Beide teams komen later op zaterdag nog in actie. City gaat op bezoek bij West Bromwich Albion, terwijl Liverpool een uitduel met Crystal Palace speelt. Sunderland staat onderaan met slechts twee punten, waardoor de druk op manager David Moyes alleen maar toeneemt.