Sturing: 'Ik zie dingen gebeuren die me niet aanstaan'

Reacties

Nadat Leonid Slutsky vertrok als trainer van Vitesse boekte de club enige tijd aansprekende resultaten. Onder interim-trainer Joseph Oosting bleven de Arnhemmers ongeslagen en daarna pakte men onder Edward Sturing vijf punten in drie duels. Zaterdag was FC Groningen echter te sterk (1-0).

Sturing: 'Ik zie dingen gebeuren die me niet aanstaan'
© Pro Shots

Sturing had de pest in na afloop. Met name het geringe aantal serieuze kansen voor Vitesse baarde hem zorgen. 'De wedstrijd van vorige week tegen ADO Den Haag was een voorbode. We waren nu iets beter, maar het was nog steeds te weinig', sprak Sturing zaterdag aan FOX Sports.

De overtreding die FC Groningen een strafschop (en daarmee de 1-0) opleverde typeerde Sturing als dom. 'En als je naar het veldspel kijkt, kun je niet tevreden zijn. We creëren bijna niets, het zijn veel te weinig kansen. Optisch hebben we wat overwicht, maar als je kijkt wat daar uitkomt, dat is heel weinig.'

Los van de afwezigheid voor het doel stond Sturing meer niet aan. Binnen de lijnen ging het er bij Vitesse niet heel collegiaal aan toe: Riechedly Bazoer ergerde zich zichtbaar aan medespelers. 'Ik zie wel dat er dingen gebeuren die me niet aanstaan. Daar gaan we mee aan de slag, dat is logisch', aldus Sturing.

Helemaal pessimistisch was hij niet bij FOX Sports. 'We creëren heel weinig, maar dit is de eerste nederlaag in tweeënhalve maand. Je moet het niet overdrijven. We hebben verloren, dat is nooit goed.'

Aanvoerder Remko Pasveer betitelde de eerste helft van Vitesse in het hoge noorden als 'absoluut schandalig'. De doelman baalde van wat hij zag. 'De tweede helft was weliswaar iets beter, maar alsnog onvoldoende om maar enigszins een resultaat te halen hier', sprak Pasveer.

Of het gemis van topscorer Bryan Linssen daar mee te maken had, liet Pasveer in het midden. 'Ik weet het niet. In de eerste helft was er bij ons nauwelijks beleving, dat kun je niet op één of twee spelers afrekenen. Anderen binnen het elftal moeten op zulke momenten ook vechten om de jongens te helpen die erin staan. Dat heb ik vandaag niet gezien. '

De eerstvolgende gelegenheid voor Vitesse om weer een mentale opsteker te krijgen, dient zich aanstaande woensdag aan. Dan is Ajax tegenstander in het bekertoernooi. 'Ajax heeft een goed team, maar wij spelen thuis en we zullen er vol op moeten. Dan gaan we het zien', aldus Pasveer.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.