Dertien allesbehalve een ongeluksgetal voor Groningen tegen Vitesse

FC Groningen is druk bezig om van het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion weer een vesting te maken en heeft zaterdagavond ook gewonnen van Vitesse. De manschappen van Danny Buijs sloegen voor de derde keer op rij in de dertiende minuut toe tegen de Arnhemmers.

FC Groningen
1 - 0
Vitesse
Vitesse

Dertien een ongeluksgetal? Voor Groningen geldt dat in ieder geval niet in de meest recente competitiewedstrijden tegen Vitesse. De noorderlingen wonnen de laatste twee ontmoetingen met Vitesse in de Eredivisie (exclusief de duels in de play-offs) met 1-2 en 2-1 en opende in deze wedstrijden in de dertiende minuut de score. Dat gebeurde zaterdagavond opnieuw. Oussama Tannane veroorzaakte een penalty door Ajdin Hrustic vast te pakken en Ramon Lundqvist schoot raak: 1-0.

Even hierna kreeg de achttienjarige Romano Postema, die de voorkeur kreeg boven nieuwkomer Daishawn Redan, een grote kans om de voorsprong van Groningen te verdubbelen. Hij liet dat echter na. Vlak voor rust raakte Postema geblesseerd na een duel met Armando Obispo en schreeuwde hij het uit van de pijn. Postema keerde nog wel terug voor de tweede helft, maar moest zich daarin al snel laten vervangen door Redan, die zo alsnog zijn Groningen-debuut maakte.

Bij Vitesse was Jay-Roy Grot al ingevallen voor Patrick Vroegh en Grot miste een goede kopkans op de gelijkmaker. Ook de tweede Arnhemse kans van het tweede bedrijf kwam op naam van Grot. Sergio Padt hield zijn doel echter schoon en zo kwam er een einde aan een reeks van zes competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag voor Vitesse. Groningen heeft nu zeven van zijn laatste negen thuisduels op rij gewonnen kreeg in deze negen wedstrijden in totaal maar drie goals tegen.