Strootman legt keuze uit voor Genoa en kijkt uit naar rentree in Serie A

Reacties

Kevin Strootman (33) zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij Genoa en kijkt uit naar zijn terugkeer in de Serie A. Strootman verwacht dat het een zwaar seizoen gaat worden voor I Rossoblu.

Strootman legt keuze uit voor Genoa en kijkt uit naar rentree in Serie A
© Pro Shots

Strootman was in beeld bij oude liefde Sparta Rotterdam, maar koos voor een langer verblijf bij Genoa, waarvoor hij vorig seizoen op huurbasis uitkwam. Na zijn transfervrije vertrek bij Olympique Marseille tekende de middenvelder een contract voor één seizoen bij Genoa.

'Waarom ik hier heb getekend? Omdat ik me thuis voel in Genua. Ik liet mijn zaakwaarnemer ook weten dat ik hier wilde blijven', aldus Strootman tegen Tuttosport. 'Het wordt een zwaar seizoen. Vorig seizoen hebben we alles gegeven om terug te keren in de Serie A, maar we zullen nu waarschijnlijk meer duels gaan verliezen dan winnen.'

'Ik weet zeker dat we er alles aan gaan doen om een mooi seizoen te gaan beleven. We moeten dan wel onze mentaliteit aanpassen na vorig seizoen. We waren toen vaak bang om risico's te nemen bij een 1-0 voorsprong. We gaan het nu opnemen tegen kwalitatief betere teams. Gelukkig hebben we veel jongens met Serie A-ervaring', aldus Strootman.

De ex-speler van onder andere Sparta, FC Utrecht, PSV en AS Roma komt in de Serie A met Rudi Garcia een oude bekende tegen. Garcia was trainer van Strootman bij Roma en Marseille en staat sinds kort voor de groep bij Napoli. 'Ik vind het mooi dat Rudi deze kans heeft gekregen. Hij is een geweldige coach en een geweldig persoon. Ik hoop dat hij het goed gaat doen in Napels, behalve in de twee wedstrijden tegen Genoa.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.