Sparta hoopt op terugkeer Strootman

Reacties

Sparta Rotterdam hoopt op een terugkeer van Kevin Strootman. Gerard Nijkamp, technisch directeur van de nummer zes van de Eredivisie, heeft daar reeds met de middenvelder over gesproken.

Sparta hoopt op terugkeer Strootman
© Pro Shots

Nijkamp was woensdag te gast in een podcast van RTV Rijnmond, waar hem werd gevraagd naar een mogelijke rentree van de inmiddels 33-jarige Strootman. 'Voor de wedstrijd tegen Feyenoord hebben we een gesprek met hem gehad', zei de td. 'Dat was een goed gesprek. We hebben het plan gepresenteerd, hoe we hem zien als speler en ook doorkijkend naar de toekomst. Maar het is aan Kevin wanneer hij besluit om thuis te komen. Wat ons betreft het liefst eergisteren.'

Strootman gaf tegenover Nijkamp aan dat hij wat tijd nodig had om het een en ander op een rijtje te zetten. De middenvelder heeft een aflopend contract bij Olympique Marseille, dat Strootman in het afgelopen seizoen verhuurde aan Genoa, en is aan het einde van de maand dus transfervrij.

'Ik denk dat ik nog best een mooie stap kan maken', zei Strootman onlangs nog tegen VI. 'Dat kan de Serie A zijn, of een andere buitenlandse competitie. Nederland sluit ik ook niet uit. Het hangt van veel factoren af: mijn gezin, maar ook welke club interesse toont.'

Bij Sparta staan ze dus met open armen op hem te wachten. 'Als we Kevin aan de selectie kunnen toevoegen, zullen we dat zeker doen', aldus Nijkamp. Strootman werd opgeleid bij Sparta en speelde 84 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de Rotterdammers. Via FC Utrecht en PSV belandde de 46-voudig international in het buitenland, waar hij sinds 2013 actief is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.