'Luxe wasmachine' Strootman hint na promotie op nieuwe Genoa-deal

Reacties

Kevin Strootman vierde afgelopen zaterdag met Genoa de promotie naar de Serie A en lijkt ook volgend seizoen uit te gaan komen voor Il Grifone, bij wie de 46-voudig international dit seizoen uitgroeide tot een zeer gewaardeerde kracht.

'Luxe wasmachine' Strootman hint na promotie op nieuwe Genoa-deal
© Pro Shots
Genoa
Genoa
2 - 1
Ascoli
Ascoli

Strootman (33) maakte vorig jaar zomer op huurbasis de overstap van Olympique Marseille naar Genoa, waar hij eerder tussen januari en juni 2021 speelde. Deze jaargang kwam de ex-speler van onder andere Sparta Rotterdam, FC Utrecht, PSV en AS Roma tot dertig officiële wedstrijden en twee doelpunten voor Genoa.

De routinier kampte de afgelopen jaren met verschillende (zware) blessures, maar groeide dit seizoen bij Genoa uit tot een steunpilaar. Il Secolo XIX, een dagblad in Genua, roemt de Nederlander als een van de belangrijkste spelers in het succesverhaal van Genoa dit seizoen.

Wasmachine
De middenvelder krijgt een 8,5 voor zijn prestaties over het hele seizoen en het dagblad verwijst bij de beoordeling naar de bijnaam die Strootman kreeg in zijn tijd bij AS Roma: lavatrice dell’olandese, de Nederlandse wasmachine. 'We zagen dit seizoen niet alleen de vertrouwde wasmachine, maar een beter uitgerust model: een luxe versie voor de Serie B.'

Ook Ridgeciano Haps, sinds januari gehuurd van Venezia, krijgt een ruime voldoende voor zijn optredens. 'Haps was precies de speler die Genoa miste: een snelle, linksbenige vleugelverdediger. Door schorsingen en blessures, speelde hij lang niet altijd sinds zijn komst, maar hij bleek zeker van waarde voor de ploeg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toekomst
Het moet nog blijken of Genoa volgend seizoen met zowel Haps als Strootman in de Serie A gaat spelen. Laatstgenoemde zou volgens Il Secolo XIX al een akkoord hebben bereikt met de club over een langer verblijf in Genua. Strootman hint daar ook naar na de wedstrijd tegen Ascoli, waarin de promotie zeker werd gesteld. 'We hebben dit seizoen karakter getoond, maar volgend jaar moeten we met een andere mentaliteit de Serie A ingaan als voor de degradatie: toen speelden we om niet te verliezen', verklaarde Strootman.

De Nederlander, die bij Marseille nog een contract heeft tot de zomer, zit op zijn plek in Genoa. 'Ik heb me eigenlijk altijd thuis gevoeld bij Genoa. De mensen hier hebben mij altijd gesteund, ook op de momenten dat ik het moeilijk had. Ik ben niet meer de speler die ik was bij AS Roma, maar de mensen hier stonden altijd als een familie om mij heen: van de trainers tot de leden van de medische staf. Deze club is speciaal voor mij.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie B

Stand Serie B 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frosinone
38
24
8
6
63-26
+37
80
2
Genoa
38
21
11
6
53-28
+25
73
3
Bari
38
17
14
7
58-37
+21
65
4
Parma
38
17
10
11
48-39
+9
60
5
Cagliari
38
15
15
8
50-34
+16
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.