Strijd om Duits international beslist: 'Dortmund bindt toptalent'

Reacties

Karim Adeyemi verlaat Red Bull Salzburg en vervolgt zijn carrière bij Borussia Dortmund. Volgens Kicker hebben alle partijen een akkoord bereikt over een transfer na het huidige seizoen. Ook Sport1 bevestigt het nieuws.

Strijd om Duits international beslist: 'Dortmund bindt toptalent'
© Pro Shots

De onderhandelingen over een overstap van de twintigjarige Duitser werden maanden geleden al begonnen en er is volgens bronnen eindelijk witte rook. Naar verluidt gaat het om een transfersom van 38 miljoen euro, exclusief drie miljoen aan bonussen. Daarmee zou Adeyemi, die vijf miljoen per jaar kan verdienen in Westfalen, de duurste aankoop ooit worden van BVB

Adeyemi wordt na Bayern München-verdediger Niklas Süle de tweede versterking voor Dortmund richting het nieuwe seizoen. Ook Adeyemi heeft een verleden in München. De jonge aanvaller speelde twee jaar in de jeugdopleiding van Bayern.

Adeyemi verliet Duitsland in 2018 en tekende toen een contract in Salzburg. Bij de Oostenrijkse topclub groeide het toptalent in de voorbije anderhalf jaar uit tot een van de absolute smaakmakers. Adeyemi ontwikkelde zich stormachtig en debuteerde in september vorig jaar al voor Die Mannschaft. Inmiddels is hij drievoudig international.

De jongeling zou bij Dortmund niet gezien worden als opvolger van de begeerde Erling Haaland. Adeyemi is meer een dribbelaar die het van zijn snelheid moet hebben, in plaats van dat hij een spits is die in het zestienmetergebied wordt gezocht. Donyell Malen krijgt er met de aanwinst dus een concurrent bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.