Topspitsenfabriek heeft opnieuw beet: Salzburg doet zaken in Oekraïne

Reacties

Voormalig Ajacieden David Neres en Lassina Traoré zien komende zomer spits Fernando vertrekken naar Red Bull Salzburg. De Braziliaan maakt na dit seizoen, dat vanwege de oorlog in Oekraïne stilligt, de overstap naar Oostenrijk. Fernando treedt daarmee in de voetsporen van enkele steraanvallers die Salzburg gebruikten als opstapje naar de Europese top.

Topspitsenfabriek heeft opnieuw beet: Salzburg doet zaken in Oekraïne
© Pro Shots

De beste voorbeelden uit de topspitsenfabriek te Salzburg zijn natuurlijk Sadio Mané en Erling Haaland, die inmiddels schitteren bij respectievelijk Liverpool en Borussia Dortmund. Na hen zijn nog diverse aanvallers doorgegroeid naar een hoog niveau. Van Takumi Minamino tot aan Hee-chan Hwang en Patson Daka.

Fernando (23) moet de volgende topspits worden voor de club die dit seizoen hoogstwaarschijnlijk de negende titel op rij gaat winnen. Ook dit seizoen heeft Salzburg een schat aan aanvallend talent in huis, met Benjamin Sesko en Karim Adeyemi bijvoorbeeld. Denkend aan de toekomst heeft Salzburg nu Fernando losgeweekt bij Shakhtar Donetsk. Hij tekent voor zes jaar bij zijn nieuwe club.

De Braziliaanse spits begon onopvallend aan zijn carrière in Oekraïne, maar was eerder dit seizoen goed voor vijf doelpunten in zeven competitieduels en een doelpunt tegen Real Madrid in de Champions League. Fernando is in de spits bij Shakhtar Donetsk een concurrent van Lassina Traoré, die na zijn transfer van Ajax aan de lopende band scoorde. Een ernstige blessure stond daarna een vervolg in de weg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.