Drama voor ex-Ajacied Traoré na botsing met Dumfries

Reacties

Lassina Traoré heeft te horen gekregen dat hij mogelijk een jaar niet in actie kan komen voor Shakhtar Donetsk. De schade aan zijn kniebanden is groot na een duel met Denzel Dumfries in de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale.

Drama voor ex-Ajacied Traoré na botsing met Dumfries
© Imago
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
0 - 0
Internazionale
Internazionale

Voor Traoré ging het op 28 september al vroeg in de thuiswedstrijd tegen Inter mis. De ex-Ajacied verliet na tien minuten het veld al per brancard, nadat hij met zijn voet als het ware vast was komen te zitten onder het lichaam van Dumfries. Traoré liep daarbij schade op aan zijn enkel en knie.

In de voorbije week heeft Traoré verschillende onderzoeken ondergaan. Shakhtar meldt dat de twintigjarige aanvaller uit Burkina Faso binnenkort wordt geopereerd als de zwellingen zijn afgenomen en daarna nog negen maanden tot een jaar aan de kant staat.

Traoré was goed aan zijn avontuur in Oekraïne begonnen en had in de eerste zeven competitiewedstrijden voor zijn nieuwe club al zes keer gescoord. Hij werd afgelopen zomer door Shakhtar overgenomen van Ajax, waar hij in totaal tot 31 optredens en twaalf goals was gekomen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
5
0
1
14-3
+11
15
2
Internazionale
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Sheriff Tiraspol
6
2
1
3
7-11
-4
7
4
Sjachtar Donetsk
6
0
2
4
2-12
-10
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.