Stokoud Liverpool stelt weer teleur en houdt chagrijn van CL-oorwassing vast

Reacties

Liverpool heeft zaterdagavond opnieuw teleurgesteld. Op bezoek bij Crystal Palace kwam het niet verder dan een gelijkspel. Daardoor liet het belangrijke punten liggen in de strijd om een ticket voor de Champions League.

Stokoud Liverpool stelt weer teleur en houdt chagrijn van CL-oorwassing vast
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Liverpool had zaterdagavond wat goed te maken. Midweeks kregen The Reds namelijk nog een gigantische oorwassing in het heenduel van de achtste finales van de Champions League. Real Madrid liet geen spaan heel van de ploeg van trainer Jürgen Klopp. Liefst vijf doelpunten moest de ploeg op Anfield incasseren, waardoor het een historische nederlaag werd.

Op Selhurst Park koos Klopp voor ervaring. Sterker, hij stuurde een relatief stokoud elftal de wei in. Gemiddeld was het elftal van de oefenmeester 29,1 jaar oud. Oranje-international Cody Gakpo was met zijn 23 jaar de benjamin van het elftal. Ook Virgil van Dijk begon net als tijdens het echec tegen Real Madrid weer in de basisopstelling. Middenvelders Stefan Bajcetic en Fabinho begonnen op de reservebank, terwijl Darwin Nuñez en Joe Gomez er helemaal niet bij waren. Zij werden vervangen door Diogo Jota, Joël Matip, Naby Keïta en James Milner.

Het was Gakpo die tegen Palace aan de basis van het eerste gevaar stond. De aanvaller, die donderdag nog afscheid nam van het PSV-publiek, vond Mohamed Salah. De aanvaller schoot echter naast. Even later was het Jota die uithaalde, maar zijn volley werd gepareerd door doelman Vicente Guaita. Jota was even later dichter bij het doel, maar zijn kopbal spatte dit keer uiteen op de lat. Op slag van rust kwam Liverpool met de schrik vrij, want dit keer raakte Jean-Philippe Mateta aan de andere kant de lat.

Ode aan Motson hoogtepunt in tweede helft
Vlak na rust werd dezelfde lat getroffen, maar dit keer door Salah. Het leek het startsein voor een storm aan aanvallen in de jacht op de openingstreffer, maar niets bleek minder waar. Palace knokte voor wat het waard was en kwam nauwelijks meer in de problemen. Liverpool, bezig aan een onthutsend slechts seizoen, leek het vertrouwen te verliezen. Typerend was de wijze waarop Jota na goed voorwerk van Gakpo een mogelijkheid verprutste, door de bal van zijn voet te laten schieten.

Een geïrriteerde Klopp greep in en haalde Jota meteen naar de kant. Bobby Firmino moest helpen de beslissing te forceren. Even later ging ook Gakpo na opnieuw een teleurstellend optreden en het missen van een grote kans naar de kant. En scoren lukte zijn ploeggenoten ook niet meer, waardoor Liverpool in de strijd om een ticket voor de Champions League twee belangrijke punten verloor.

Helemaal nietszeggend was het doelpuntloze gelijkspel overigens niet, want beide supportersgroeperingen zorgden nog voor een geweldig gebaar aan het adres van de overleden John Motson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.