Sterke periode bij PEC Zwolle brengt Avdic naar Alkmaar

Denni Avdic zet zijn carrière voort in de Eredivisie. Nadat hij afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor PEC Zwolle, heeft hij nu een contract getekend bij AZ.

Sterke periode bij PEC Zwolle brengt Avdic naar Alkmaar

Avdic geldt als de opvolger van de naar Sunderland vertrokken Jozy Altidore. Eerder had AZ belangstelling voor Mike van Duinen van ADO Den Haag, maar de Hagenaars wilden hem niet laten gaan. 'We kennen Avdic al uit zijn periode bij IF Elfsborg', benadrukte technisch directeur Ernest Stewart. Avdic speelde tussen 2007 en 2010 voor de Zweedse ploeg.

'Toen heeft hij echter voor een stap naar Werder Bremen gekozen. Dat is niet geworden wat beide partijen verwacht hadden. Nu was wel het juiste moment voor een verhuizing naar AZ.' Verbeek was verguld met de komst van Avdic. 'Ik vond PEC Zwolle mét Avdic beter dan zonder.'

'Ik hou van het type spits dat hij is: een goed aanspeelpunt en gevaarlijk in de zestien. Denni is een grote, sterke jongen. Wij zien potentie in hem.' Voorlopig is Avdic echter nog niet inzetbaar; hij kampt met een knieblessure. Verbeek hoopt hem over vier weken in te kunnen zetten.

De 24-jarige Avdic stond onder contract bij Werder Bremen, waar zijn twee jaar durend verblijf bepaald geen succes werd. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan PEC Zwolle; daar leefde de Zweed weer helemaal op met 23 competitieoptredens (acht treffers).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen