Sterke Botman geeft weer geen krimp en pakt records met Newcastle

Reacties

Newcastle United heeft twee punten laten liggen op bezoek bij Crystal Palace. De nummer drie van de Premier League hield voor de zesde keer op rij de nul, maar kon in Londen niet tot scoren komen. Wel evenaarde de defensie - waar de Nederlander Sven Botman (23) een belangrijk onderdeel van is - een bijzonder record. 

Sterke Botman geeft weer geen krimp en pakt records met Newcastle
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Uiteraard mocht Botman op Selhurst Park weer acte de présence geven. De jeugdinternational van Oranje speelt een ijzersterk seizoen. Mede dankzij de imponerende achterhoede, waar de boomlange verdediger het boegbeeld van is, ontwikkelden The Magpies zich tot een serieuze uitdager voor een Champions League-ticket. Slechts elf doelpunten hoefde Newcastle tot het bezoek aan Zuid-Londen te incasseren. Het laatste tegendoelpunt in de Premier League dateerde alweer van 6 november. Toen scoorde Romain Perraud namens Southampton tegen Botman en zijn defensie.

Op bezoek bij Palace, waar Jaïro Riedewald op de reservebank begon, wilde Newcastle in het spoor van runner-up Manchester City blijven. Direct werden de gasten ook gevaarlijk, maar Miguel Almíron schoot na een handvol minuten in kansrijke positie naast. Even later vergat verdediger Dan Burn de score te openen. Twee pogingen van Joelinton waren eveneens zonder succes. De thuisploeg zette daar weinig tegenover, maar haalde met hangen en wurgen de rust.

Dat Newcastle het doel schoon hield in de eerste 45 minuten was overigens niet verrassend. Botman en co. deden dat namelijk voor de zestiende keer op rij in de Premier League. Daarmee werden de imponerende defensieve werkzaamheden onderstreept. Het was namelijk voor het eerst sinds 2002 dat een dergelijke reeks in de miljardencompetitie neergezet werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch kon de ploeg van trainer Eddie Howe niet tevreden zijn. In de jacht op deelname aan de Champions League wilde het namelijk de volle buit mee naar huis nemen. Direct na rust kreeg Callum Wilson de kans de score alsnog te openen, maar de spits miste. Reden voor Howe om in te grijpen. Alexander Isak verving Wilson, op jacht naar de bevrijdende treffer. Ook de onnavolgbare dribbelaar Allan Saint-Maximin werd het veld ingestuurd. Collega Patrick Vieira bracht ondertussen Michael Olise, die een paar dagen eerder in extremis nog een fabelachtige vrije trap maakte tegen Manchester United (1-1).

Terwijl Newcastle een slotoffensief wilde starten, werd juist Palace gevaarlijk. Jean-Philippe Mateta kon doelman Nick Pope niet verschalken. Palace kwam door het aandringende Newcastle meer en meer in de verdrukking. Het piepte en kraakte, maar uiteindelijk trok de ploeg van Vieira het gelijke spel over de streep. Daardoor liep Newcastle averij op, hoewel het voor de zesde Premier League-wedstrijd op rij het doel schoon hield. Het was ook nog de vijftiende wedstrijd op rij die Newcastle ongeslagen bleef in de Premier League. Een evenaring van het clubrecord, al zal het dat met een zure nasmaak voor kennisgeving aannemen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.