'Stelselmatig genegeerde' gemeente geeft ADO-aandeel terug

Reacties

De gemeente Den Haag trekt haar handen af van ADO Den Haag. Het prioriteitsaandeel wordt teruggegeven, waardoor de macht van grootaandeelhouder United Vansen groeit.

'Stelselmatig genegeerde' gemeente geeft ADO-aandeel terug

Het college van burgemeester en wethouders ziet in de gekozen lijn en het gebrek aan mogelijkheden toezicht te houden geen andere oplossing dan het prioriteitsaandeel in te leveren. 'Het laten voortduren van de patstelling tussen ADO en de gemeente was niet in het belang van de voetbalclub', aldus het statement.

De gemeente acht zich niet in staat om het noodzakelijke toezicht naar behoren uit te voeren. Bovendien zijn er grote bezwaren tegen de ingediende begroting en de manier van financiering. In de ogen van de gemeente wordt de Haagse Eredivisionist structureel afhankelijk van externe financiering en wordt de macht van de grootaandeelhouder uitgebreid. De gemeente voelt zich ook 'stelselmatig' genegeerd in de zoektocht naar alternatieve oplossing, waarmee ADO 'duurzaam in gezond vaarwater' zou komen.

Lees hier de uitgebreide uiteenzetting van de gemeente Den Haag. Op VI PRO het onthullende verhaal achter de  schermen bij ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.