ADO Den Haag levert cijfers in

Reacties

ADO Den Haag heeft deze week zijn begroting voor het seizoen 2017/2018 ingediend bij de KNVB voor volgend seizoen. Dat had de club reeds moeten doen voor vorige week donderdagnacht 00.00 uur, maar de club heeft lang gewacht tot de gemeente Den Haag zijn goedkeuring zou geven. Tevergeefs. Ook de zesde conceptversie van de begroting werd afgekeurd.

ADO Den Haag levert cijfers in

Hoewel HFC-voorzitter Michel Santbergen zich vorige week nog uitsprak tegen het voornemen van de leiding van ADO Den Haag om met een miljoenenlening de begroting sluitend te maken, heeft de amateurclub (die een bijzonder aandeel bezit) zich inmiddels wel akkoord verklaard met de voorgestelde cijfers.

De gemeente houdt wat steviger vast aan zijn principes en heeft een aantal essentiële vragen naar aanleiding van die begroting en een statutenwijziging die daar aan vastgekoppeld is:
- Waarom is de begroting zo ongelooflijk omhoog gekrikt tot de vijfde, zesde begroting van Nederland, terwijl die status helemaal niet past bij club?
- Waarom geen begroting die past bij een middenmoter in de eredivisie en waarvoor geen Chinese lening nodig is om de begroting sluitend te maken?
- Waarom wil de club geen goede onafhankelijke controle die hoort bij een bedrijf?
- Waarom was het volgens het Businessplan in het belang van ADO Den Haag dat Wim Deetman als commissaris aftrad?

Het zijn vragen waarop ook commissarissen Wim Deetman en Martin Jol geen antwoord op kregen en wat ook direct en indirect te maken had met hun aftreden van vorige week. Deze week publiceert Voetbal International de ontslagbrief van vier pagina's van beide commissarissen en wordt uitgelegd waarom de gemeente Den Haag zijn goedkeuring weigerde te geven aan zes (!) verschillende conceptbegrotingen voor volgend seizoen.

Daarbij speelt bijvoorbeeld ook een andere factor een belangrijke rol: de herkomst van het geld. Waarom wordt het geld van United Vansen niet gewoon uit China overgemaakt maar is het afkomstig uit Hong Kong waar de Chinese regering geen controle heeft? Het is een vraag waarop geen antwoord is gegeven.

Lees hier het volledige VI-verhaal over het spel achter de schermen in Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.