Statement Real Madrid na 'weerzinwekkende' actie Atlético-fans

Reacties

Real Madrid heeft vol afschuw gereageerd op een verachtelijke actie van Atlético Madrid-fans, waarbij Vinícius Júnior het moet ontgelden.

Statement Real Madrid na 'weerzinwekkende' actie Atlético-fans
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
nv
3 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

De rivaliteit tussen de twee Madrileense grootmachten kwam in de aanloop naar de Copa del Rey-confrontatie tot uitdrukking. De harde kern van de Rojiblancos ging voor El Derbi te ver.

Vinícius Júnior was het slachtoffer. De Braziliaan werd bij de eerdere derby al mikpunt van racistische spreekkoren van de Atlético-fans. Nu werd bij een brug bij Valdebebas, het trainingscomplex van Real Madrid, een pop opgehangen met een shirt van de aanvaller.

Real Madrid reageerde vol verontwaardiging op de 'betreurenswaardige en weerzinwekkende daad van racisme, xenofobie en haat tegen onze speler Vinícius'. Wij veroordelen deze daden, die een aanval zijn op de fundamentele rechten en op de waardigheid van de mens, ten strengste. Dit heeft niets te maken met de waarden die voetbal en sport vertegenwoordigen. Aanvallen zoals die op onze speler, of op welke sporter dan ook, horen niet thuis in onze samenleving.'

Ook Atlético Madrid heeft de actie veroordeeld. 'De rivaliteit tussen beide clubs is maximaal, maar het respect ook. Geen enkel individu, wat zijn of haar bedoeling of kleur is, mag het samen bestaan van beide supportersclans bezoedelen', luidt het statement. 'Deze acties zijn absoluut verwerpelijk en ontoelaatbaar. Ze maken de maatschappij te schande. Wij veroordelen zonder voorbehoud elke handeling die de waardigheid van mensen of instellingen aantast.'

Atlético Madrid heeft de autoriteiten alle medewerking toegezegd om de daders te pakken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.