Spurs komt na vertrek Eriksen meteen in actie en vervult wens Mourinho

Reacties

Terwijl Internazionale de komst van Christian Eriksen wereldkundig maakte, maakte Tottenham Hotspur meteen bekend dat Giovani Lo Celso permanent in Londen blijft. De international van Argentinië tekent een contract tot medio 2025.

Spurs komt na vertrek Eriksen meteen in actie en vervult wens Mourinho
© Pro Shots

Lo Celso werd al sinds afgelopen zomer gehuurd van Real Betis en Tottenham Hotspur had bij die deal bovendien een optie tot koop bedongen. Die optie wordt nu gelicht. Waarschijnlijk tot grote tevredenheid bij manager José Mourinho, die eerder de clubleiding al aanspoorde tot een definitieve transfer: 'Hij heeft een geweldige groei doorgemaakt sinds ik hier gekomen ben. Voor mijn komst speelde hij amper een wedstrijd, maar hij begreep wat ik van het team vroeg. Hij leert snel, is een goede knul en ik denk dat hij zelf heeft afgedwongen dat de club hem gaat kopen. Dat zou niet meer dan normaal zijn. Hij verdient het.'

Lo Celso speelde dit seizoen veertien wedstrijden in de Premier League, maar kwam nog niet tot scoren. In zowel de Champions League als het FA Cup-toernooi speelde de Argentijn drie wedstrijden waarin de 22-voudig Argentijns international één keer tot scoren kwam.

De Argentijn begon in zijn geboorteland bij CS Rosario, waarna hij verkaste naar Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht verhuurde Lo Celso eerst aan Real Betis, waarna de Spaanse club hem in de zomer van 2019 definitief naar Spanje haalde. Die permanente deal was echter van korte duur, want Tottenham Hotspur haalde hem een maand later op huurbasis naar de Premier League en hij keert dus niet meer terug naar Spanje.

Spelersprofiel

G. Lo Celso


Geboortedatum:
9 april 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Rosario
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Tottenham Hotspur
Nationaal team:
Argentinië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.