Witte rook: Eriksen tekent bij Internazionale

Reacties

Christian Eriksen heeft zijn overstap van Tottenham Hotspur naar Internazionale afgerond. De Deense middenvelder tekent een contract tot medio 2024 in Giuseppe Meazza. Volgens Engelse media bedraagt de transfersom twintig miljoen euro.

Witte rook: Eriksen tekent bij Internazionale
© Pro Shots

Voor Eriksen (27) is het begin van het Italiaanse avontuur het einde aan zijn jarenlange verblijf in de Premier League. In 2013 was hij neergestreken bij Tottenham Hotspur, dat hem overnam van Ajax. De Deense middenvelder was na vier jaar in Amsterdam toe aan een stap omhoog.

In Londen groeide Eriksen gaandeweg uit tot een vaste waarde. Dit seizoen moest hij vaker genoegen nemen met een rol op het tweede plan, mede vanwege zijn weigering zijn tot medio 2020 lopende contract te verlengen. De international is in totaal tot 305 duels voor de Spurs gekomen, waarin hij 69 keer scoorde.

Door hem nu te verkopen loopt Eriksen niet gratis de deur uit bij Tottenham, dat bovendien de uit Milaan ontvangen miljoenen kan gebruiken om de selectie in deze transferperiode te versterken met onder anderen Steven Bergwijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.