Spurs kan CL-ticket definitief vergeten, ook Nottingham zit Chelsea dwars

Tottenham Hotspur moet Champions League-voetbal voor volgend seizoen uit het hoofd zetten. Spurs ging zaterdag onderuit bij Aston Villa, dat door de thuiszege volop in de race blijft voor een ticket voor Europees voetbal.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Tottenham Hotspur

De indrukwekkende opmars van Aston Villa onder manager Unai Emery werd in de afgelopen weken even een halt toe geroepen door Manchester United (1-0) en Wolverhampton Wanderers (1-0), maar in het duel met Spurs deden The Villans weer van zich spreken. In de achtste minuut was het raak voor Villa: Jacob Ramsey schoof op aangeven van Leon Bailey de 1-0 binnen.

Voor Tottenham was het al het veertiende tegendoelpunt van dit seizoen in de eerste vijftien minuten van een wedstrijd. De Londenaren mochten van geluk spreken dat de Argentijn Emiliano Buenda de kruising raakte. Spurs had aan de andere kant geen enkele doelpoging. Na de rust liet Harry Kane na om Spurs bij een zeldzame kans op 1-1 te helpen. Alleen voor Emiliano Martínez stuitte Kane op de wereldkampioen.

Twintig minuten voor tijd zorgde Douglas Luiz voor de beslissing in de wedstrijd. De Braziliaan krulde een vrije trap binnen: Spurs-doelman Fraser Forster kreeg zijn hand niet voldoende tegen de bal om de 2-0 te voorkomen. Tottenham kreeg vlak voor tijd nog een penalty nadat Martínez Kane onderuit haalde. Kane bleef koel: 2-1.

De goal van Kane kreeg geen positief vervolg voor Spurs: in extra tijd stond Heung-Min Son buitenspel bij zijn doelpunt. Door de nederlaag kan Tottenham, bij wie Arnaut Danjuma inviel, nummer vier Manchester United niet meer achterhalen. De Londenaren staan nu zesde, maar Villa is op gelijke hoogte gekomen en nummer acht Brighton & Hove Albion heeft nog drie wedstrijden tegoed ten opzichte van Tottenham.

Chelsea
Chelsea
2 - 2
Nottingham Forest

Chelsea en interim-manager Frank Lampard beëindigden vorige week een dramatische serie nederlagen met een overwinning bij Bournemouth, maar The Blues kwamen tegen Nottingham Forest weer snel in de problemen. Taiwo Awoniyi sprong bij een afgemeten voorzet van Renan Lodi hoger dan Chelsea-verdedigers Thiago Silva en Benoit Badiashile en kopte de bal langs de uitkomende Edouard Mendy.

De toeschouwers op Stamford Bridge werd opnieuw niet verwend door de thuisploeg, maar hadden kort na de pauze toch reden tot juichen. Na een teruggetrokken voorzet van Trevoh Chalobah tikte Raheem Sterling de 1-1 binnen voor Chelsea. De Engels international was niet lang daarna ook verantwoordelijk voor de 2-1. Nadat Sterling Felipe uitkapte plaatste de aanvaller de bal op heerlijke wijze in de verre hoek.

Lang bleef de voorsprong niet staan. Na een verre ingooi Moussa Niakhaté kreeg Chelsea de bal niet weg en op aangeven van Orel Mangala kopte Awoniyi zijn tweede treffer van de middag binnen. Met Hakim Ziyech als invaller voor ex-PSV'er Noni Madueke hoopte Lampard alsnog een overwinning uit het vuur te slepen, maar het bleef bij 2-2. Chelsea staat na het gelijkspel elfde, voor nummer zestien Nottingham is het punt meer dan welkom in de degradatiestrijd.

Crystal Palace
2 - 0
AFC Bournemouth

Bij het duel tussen Crystal Palace en Bournemouth stond er niet veel meer op spel, beide ploegen zijn al verzekerd van een nieuw seizoen in de Premier League. Op Selhurst Park kwam Crystal Palace vlak voor de pauze aan de leiding. Eberechi Eze werd bediend door Jordan Ayew en rondde beheerst af. Eze was na een klein uur ook verantwoordelijk voor de 2-0. Na een knappe solo rondde de Engelsman af met een vlammend schot in de kruising. Crystal Palace staat na de overwinning twaalfde in de Premier League.