Oud-Ajacied Kristensen behoedt Leeds van nieuwe dreun in degradatiestrijd

Reacties

Leeds United en Newcastle United zijn zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel. Na een meeslepend gevecht bleven beide ploegen achter met één punt. En daar hadden de clubs allebei niet veel aan.

Oud-Ajacied Kristensen behoedt Leeds van nieuwe dreun in degradatiestrijd
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
2 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Interim-manager Sam Allardyce koos er zaterdag voor om géén Nederlanders te gebruiken in zijn basisopstelling. De geroutineerde coach liet Crysencio Summerville en Pascal Struijk op de bank plaatsnemen. Voor voormalig Ajacieden Rasmus Kristensen en Max Wöber was er wel een plekje vrijgemaakt. Zij begonnen in de achterhoede. Oud-Feyenoorder Luís Sinisterra was geblesseerd.

Voor Eddie Howe was er geen reden om aan zijn formatie te sleutelen. Dat betekende dat Sven Botman zijn vaste plaats in het centrum van de defensie behield. Al stond het niet direct goed bij The Magpies. Integendeel, want Leeds sloeg direct toe. Een kopbal van Rodrygo kon nog gepareerd worden door doelman Nick Pope, maar in de rebound was het enkel Luke Ayling die oplette en van dichtbij raak kon schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Elland Road stond op zijn kop. Leeds zou bij een zege namelijk de degradatiezone even verlaten. De ploeg van Allardyce was de afgelopen weken weggezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Een overwinning was noodzakelijk. De start was veelbelovend en Patrick Bamford kreeg zelfs een uitgelezen kans om de marge uit te breiden. De spits mocht aanleggen vanaf elf meter, maar miste zijn strafschop.

Daarna sloeg de stress toe bij Leeds. En dat was te merken. Nog geen drie minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Callum Wilson maakte in tegenstelling tot Bamford geen fout, waardoor Leeds terug bij af was. Een gelijkspel leek namelijk te weinig om het initiatief te houden in de strijd om lijfsbehoud.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft liepen de gemoederen hoog op. Scheidsrechter Simon Hooper had zijn handen vol om de ploegen in toom te houden. En twintig minuten voor tijd leek het helemaal mis te gaan voor Leeds. Newcastle kreeg opnieuw een strafschop en Wilson maakte wederom geen fout.

Vol opportunisme ging Leeds zoek naar de bevrijdende gelijkmaker. Die kwam er ook. Kristensen kon tien minuten voor tijd de 2-2 maken. Verder kwamen de ploegen niet meer, waardoor de clubs allebei toch een zure nasmaak overhielden aan de tweestrijd. Leeds, dat Junior Firpo in blessuretijd nog verloor met een rode kaart, bivakkeert nog altijd onder de streep en moet hopen dat de concurrenten ook steken laten vallen. Newcastle voelt de hete adem van Manchester United in de nek.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Everton
38
8
12
18
34-57
-23
36
18
Leicester City
38
9
7
22
51-68
-17
34
19
Leeds United
38
7
10
21
48-78
-30
31
20
Southampton
38
6
7
25
36-73
-37
25
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.