Spurs heeft nieuwe rechtsback eindelijk binnen

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zich zondag versterkt met Matt Doherty. De 28-jarige vleugelverdediger komt over van Wolverhampton Wanderers en heeft een vierjarig contract getekend in Noord-Londen.

Spurs heeft nieuwe rechtsback eindelijk binnen
© Pro Shots

Daarmee heeft Spurs eindelijk een nieuwe rechtsback binnen. Na het vertrek van Kieran Trippier naar Atlético Madrid vorig jaar besloot de club om geen vervanger te halen, maar dat pakte verkeerd uit. Kyle Walker-Peters bleek nog niet klaar om de plek van Trippier over te nemen, terwijl Serge Aurier goede optredens afwisselde met onhandige acties die puntenverlies opleverden.

Doherty moet bij Tottenham een einde maken aan de rechtsbackissues. De Ier maakte de afgelopen twee seizoenen indruk bij Wolves, waar hij nog een doorlopend contract had. Spurs betaalt daarom zo'n zeventien miljoen euro om hem over te nemen.

Daarmee komt er een einde aan een dienstverband van tien jaar van Doherty bij Wolves. In 2010 maakte de rechtsachter de overstap van Bohemians in zijn vaderland naar Wolverhampton. Na twee huurperiodes veroverde hij zijn plekje in de hoofdmacht en groeide hij met de club mee van de League One naar de subtop van de Premier League.

Om hem heen kwamen ieder jaar exotische aanwinsten uit de school van zaakwaarnemer Jorge Mendes, maar Doherty overleefde alle schiftingen. Nu is het tijd voor een nieuwe stap. Bij Tottenham gaat hij rugnummer 2 dragen, de verwachting is dat Aurier de komende dagen zal vertrekken. Bij Wolves werd onlangs de naam Ainsley Maitland-Niles genoemd als vervanger van Doherty.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.