Arsenal na rampweek voor even terug aan kop in Engeland

Reacties

Arsenal heeft zaterdagavond de koppositie in de Premier League overgenomen van Manchester City. De formatie uit Londen kende een bijzonder slechte week, maar legt na een moeizame zege op Wolverhampton Wanderers in ieder geval de druk bij de regerend landskampioen.

Arsenal na rampweek voor even terug aan kop in Engeland
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Vorige week zondag verloor Arsenal in eigen huis van Aston Villa, waarmee het zijn initiatief in de titelrace uit handen gaf. De woensdag erop werd de ploeg van manager Mikel Arteta door Bayern München uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League.

Tijd om te herstellen was er nauwelijks, want in een uitgeklede speelronde - door het voetbal in de FA Cup - wachtte een trip naar Molineux. Middenmoter Wolverhampton was in de vorige ontmoeting geen echte partij voor Arsenal, dat toen binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong stond. Dat ging zaterdag wel anders.

Hoewel Arsenal het overwicht had, was de thuisclub het gevaarlijkst na een half uur. João Gomes brak op rechts door en schoot via Arsenal-keeper David Raya op de paal. Daarna nam Arsenal weer het initiatief, vlak voor rust kwam de club op voorsprong. Gabriel Jesus ging na een valpartij in het vijandelijke strafschopgebied door, bracht de bal bij Leandro Trossard en de Belg schoot met de buitenkant van de schoen raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arsenal had geluk dat Wolverhampton door blessures niet bij machte was om echt door te drukken. Manager Gary O'Neil had in de slotfase van de wedstrijd nog vijf spelers met een gemiddelde leeftijd van negentien jaar op de bank, de vijftienjarige Wesley Okoduwa debuteerde uiteindelijk niet. Door de tussenstand bleef het spannend op Molineux, maar Martin Ødegaard gooide met een goal in extra tijd de wedstrijd op slot.

Arsenal komt zodoende aan kop na 34 wedstrijden, maar Man City staat met een wedstrijd minder gespeeld op een punt van The Gunners.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.