Uitgerekend oude bekende Emery zit Arsenal flink dwars in titelstrijd

Reacties

Na de nederlaag van Liverpool eerder op de dag is ook Arsenal onderuitgegaan. The Gunners verloren in de Premier League-topper tegen Aston Villa pas voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd in eigen huis. Van de topclubs is Manchester City duidelijk de winnaar van het weekend.

Uitgerekend oude bekende Emery zit Arsenal flink dwars in titelstrijd
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Het eerste duel tussen Arsenal en Villa dit seizoen had de club uit Birmingham op Villa Park een 1-0 zege opgeleverd. Het team van voormalig Arsenal-manager Unai Emery bleek in Noord-Londen opnieuw opgewassen tegen de titelkandidaat. Villa kwam via Ollie Watkins erg dicht bij een voorsprong. Uit een counter raakte de spits in de veertigste minuut de binnenkant van de paal.

Aan de overkant was het voormalig Arsenal-goalie Emiliano Martínez die zich onderscheidde bij de daaropvolgende aanval. De doelman die wereldkampioen werd met Argentinië hield met een knappe reflex Leandro Trossard van scoren na een voorzet van Gabriel Jesus. De Belg en de Braziliaan vormden samen met Bukayo Saka de voorhoede. Kai Havertz speelde vanaf het middenveld en Gabriel Martinelli begon op de bank, nadat hij dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (2-2) nog mocht starten.

Zoveel goals als dinsdag bij de ontmoeting bij de Duitse grootmacht vielen er niet te bewonderen, maar saai was het geen moment in het Emirates Stadium. Na ruim een uur was het Youri Tielemans die de aandacht trok met een geweldige uithaal. De Villa-middenvelder haalde vanaf ruim dertig meter uit en zag zijn poging tegen de lat gaan. Zo bleef de minst gepasseerde defensie van de Premier League toen nog met wat geluk overeind.

Mikel Arteta probeerde met wissels een opening te forceren, maar het was Villa dat via een invaller tien minuten voor het einde de ban brak. Pau Torres kon net niet bij de bal bij een voorzet van Lucas Digne. David Raya was gefixeerd op het afstoppen van Torres en zag de bal aan zich voorbij gaan. Leon Bailey benutte bij de tweede paal een niet te missen kans en kreeg de bijna zestigduizend Arsenal-supporters zo stil: 0-1.

Stilte was er opnieuw in de Arsenal-vakken toen Watkins drie minuten later voor de 0-2 zorgde. De Engels international werd gelanceerd door Tielemans en klopte Raja met een subliem boogballetje. Zo won het Villa van Emery, die in november 2019 werd ontslagen bij Arsenal en werd opgevolgd door Arteta, voor de tweede keer op rij van Arsenal. In de titelstrijd moet Arsenal met nog zes speelrondes te gaan Manchester City gaan achtervolgen. Villa heeft erg goede zaken gedaan in de strijd om plek vier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
5
Tottenham Hotspur
33
18
6
9
67-52
+15
60
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.