Spurs deelt in Audi Cup volgende tik uit aan Real Madrid

Tottenham Hotspur heeft zich geplaatst voor de finale van de zesde editie van de vriendschappelijke Audi Cup. In de Allianz Arena van thuisploeg Bayern München (dat later vanavond speelt) wonnen de Londenaren in de halve finale met 0-1 van Real Madrid.

De Koninklijke was bepaald niet met een goed gevoel afgereisd naar het vriendschappelijke toernooi in Duitsland. Zo werden de eerste twee oefenduels met Bayern München (3-1) en Arsenal (2-2, al was Real na penalty's de sterkste) niet gewonnen. Afgelopen zaterdag volgde vervolgens de krankzinnige en vernederende 7-3 nederlaag tegen stadgenoot en aartsrivaal Atlético. Ondertussen zijn er de blessures van Marco Asensio, keeper Thibaut Courtois, nieuwkomers Ferland Mendy en Luka Jovic én het gedoe rondom Gareth Bale: de ongewenste Welshman werd door trainer Zinedine Zidane niet meegenomen naar de Audi Cup.

Bij Spurs hadden de 3-2 oefenzege op Juventus en een (ondanks goed spel) nipte nederlaag tegen Manchester United voor een betere gemoedstoestand gezorgd. Dat zal na dinsdagavond niet anders zijn. Na een gemiste reuzenkans voor Heung-Min Son was het in de 22ste minuut wél raak. Real-linksback Marcelo hield de bal met een uiterste krachtsinspanning binnen de lijnen, maar bezorgde diezelfde bal daarmee pardoes bij Harry Kane. Die bleef oog in oog met Keylor Navas (de vervanger van Courtois) ijzig kalm en prikte de 0-1 binnen.

Son en Kane waren de enige twee Tottenham-spelers die ook na de rust mochten opdraven. Een van de spelers die zijn entree maakte, was Dele Alli, hij kreeg in de tweede helft ook de beste kansen. Eerst redde Navas echter knap op zijn inzet, niet veel later werd hij nét genoeg dwarsgezeten bij een schotkans van dichtbij. Omdat de gelijkmaker van Vinícius Júnior werd afgekeurd en de voor Kane ingevallen jongeling Troy Parrott (17 jaar) de paal raakte, bleef het bij 0-1.

Door de overwinning is Spurs de eerste finalist van de tweejaarlijkse Audi Cup. De andere halve finale gaat tussen gastheer Bayern München en Fenerbahçe, die twee teams spelen vanaf 20.30 uur tegen elkaar. De troostfinale en finale zijn woensdag al meteen.