Wereldgoal Kane verpest Juventus-debuut De Ligt

Reacties

Matthijs de Ligt heeft zondagmiddag zijn officieuze debuut voor Juventus gemaakt. De negentienjarige verdediger deed een half uur mee bij de oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur, die door Harry Kane op prachtige wijze beslist werd: 3-2.

Wereldgoal Kane verpest Juventus-debuut De Ligt
© JuventusEN

Juventus verkeert in Singapore voor de International Champions Cup. Daar stond er zondag een mooi affiche op het programma. Voor de clash met de verliezend finalist van de Champions League koos trainer Maurizio Sarri dan ook voor een sterke formatie. Onder anderen Gianluigi Buffon en Cristiano Ronaldo stonden aan de aftrap bij de club uit Turijn.

Ook bij Spurs stonden er een hoop vaste krachten in de basis, zoals Toby Alderweireld, Dele Alli en Heung-Min Son. Vincent Janssen is niet meegenomen naar Azië. De Londenaren namen na een half uur de leiding via een intikker van Erik Lamela, maar Gonzalo Higuaín trok de stand alweer snel gelijk. In de tweede helft maakte Ronaldo er vervolgens 1-2 van met een droge knal.

De Ligt
Enkele momenten later kwam De Ligt het veld in. De Nederlander verving Leonardo Bonucci in de 63ste minuut. De van Ajax overgekomen verdediger kreeg direct na zijn entree een domper te verwerken, want Lucas Moura scoorde namens Tottenham. De Braziliaan, die De Ligt in mei nog zoveel pijn deed in de halve finale van de Champions League, trof doel na een fraaie pass van zomeraanwinst Tanguy Ndombélé.

Lucas kreeg even later een kans op de 3-2, maar deze keer gooide De Ligt zijn lichaam voor de bal. Daar keeg hij complimenten voor van doelman Wojciech Szczesny. Zowel Juventus als Tottenham kreeg daarna nog kansen, via respectievelijk Higuaín en Kane, maar de ploegen leken af te stevenen op strafschoppen.

Daar dacht Kane echter anders over. In de derde minuut van de extra tijd ontfutselde Lucas de bal van Adrien Rabiot. De bal rolde precies voor de voeten van Kane, die niet nadacht en vanaf de middenlijn direct uithaalde. Zijn schot ging over Szczesny heen in het het lege Juventus-goal. Die wereldgoal kwam Juventus niet meer te boven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.