Jeugdig Man United rekent in fanatiek duel ook af met Spurs

Manchester United heeft Tottenham Hotspur verslagen in een ontmoeting in het toernooi om de International Champions Cup. Anthony Martial en Angel Gomez zorgden voor een 1-2 zege.

Net als in de wedstrijd tussen Juventus en Internazionale van woensdag, waarin Matthijs de Ligt een eigen doelpunt maakte, was het een oefenwedstrijd met een hoge intensiteit en twee fanatieke ploegen die veel jeugd herbergden. Na een kans voor Dele Alli en een schot op de paal van Anthony Martial opende laatstgenoemde in de 21ste minuut de score na knap voorwerk van Andreas Pereira en een matig optreden van Spurs-doelman Paolo Gazzaniga.

In de eerste helft ontstond nog een opstootje na een harde overtreding van Moussa Sissoko op United-jongeling Daniel James, waarna de rust langzaam wat terugkeerde. Na de pauze stuurde Ole Gunnar Solskjaer elf nieuwe namen het veld in, terwijl bij Spurs zes nieuwe spelers het veld in kwamen. Een van hen, Lucas Moura, trok de stand gelijk met een van richting veranderd schot.

Toch ging United met de zege aan de haal, dankzij een ander talent. De achttienjarige Gomes mikte knap raak in de korte hoek na een combinatie met Juan Mata, waardoor zijn team nog ongeslagen is in het oefentoernooi. Zaterdag won United met 1-0 van Internazionale. Op 3 augustus wacht AC Milan nog als tegenstander. Spurs won zondag met 3-2 van Juventus en speelt op 4 augustus tegen Internazionale.