AC Milan-debutant Maldini (17) volgt opa en vader

Reacties

De Maldini-dynastie bij AC Milan blijft in stand. Daniel Maldini is met zijn officieuze debuut voor AC Milan in het International Champions Cup-duel met Bayern München (1-0 nederlaag) in de voetsporen van zijn opa en vader getreden.

AC Milan-debutant Maldini (17) volgt opa en vader

De familie is onderdeel van het DNA van de club. Cesare Maldini was vanaf 1954 actief in het rood-zwarte shirt. 31 jaar later trad zoon Paolo in zijn voetsporen. Beide spelers groeiden als verdedigers uit tot legendes van Milan en La Squadra Azzurra.

Cesare speelde in twaalf jaar meer dan driehonderd duels voor Milan. Hij pakte vier keer de Scudetto en was in 1963 de eerste Milan-aanvoerder die de Europa Cup I omhoog tilde. Zoon Paolo debuteerde al op zijn zestiende en overtrof zijn vader met zeven Scudetto's en vijf eindzeges in de Europa Cup I/Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Paolo's zoon Christian, die inmiddels 22 is, doorliep de jeugdopleiding van Milan. Maar hij schopte het niet tot het eerste elftal, in tegenstelling tot Daniel. De zeventienjarige stond in de nacht van dinsdag op woensdag in de basis. Daarmee werd Daniel de jongste debutant van Milan in het toernooi om de International Champions Cup. Vader Paolo is momenteel technisch directeur en keek goedkeurend toe.

'Daniel is de eerste spelmaker van de Maldini-dynastie', aldus Paolo over zijn zoon tegenover Eurosport. 'Hij is de enige die dat kan en een neusje voor de goal heeft. Hij is ook een beetje tweebenig, zoals ik. In zijn karakter en bewegingen komt ook wat van mij terug. Zoals mensen dat zien bij mijn twee kinderen, was dat ook geval bij mijn vader en mij vroeger.'

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.