Uitgerekend Bale scoort bij spektakelstuk tussen Real en Arsenal

Real Madrid heeft Arsenal na strafschoppen verslagen bij de International Champions Cup (3-2 na strafschoppen). Gareth Bale zorgde voor de ommekeer, terwijl hij zijn laatste wedstrijd voor de Spanjaarden al gespeeld leek te hebben.

Het kwam eerder deze week tot een clash tussen Zinedine Zidane en Bale, wiens perspectief in Estadio Santiago Bernabéu slecht is geworden na de terugkeer van de Franse coach. Zidane liet de Welshman onlangs buiten de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Bayern München. De zaakwaarnemer van Bale was woedend, maar volgens de technische staf van Real wilde de rechtsbuiten zelf niet spelen. Er zou met een Chinese club onderhandeld worden over de dertigjarige aanvaller.

Met Bale op de bank startte Real tegen Arsenal dramatisch. Nacho kreeg al in de negende minuut zijn tweede gele kaart na hands en de bal ging op de stip. Alexandre Lacazette benutte de strafschop en in de 24ste minuut was het al opnieuw raak, nadat Pierre-Emerick Aubameyang gelanceerd werd door Lacazette: 0-2.

Een tweede gele kaart voor Sokratis Papastathopoulos na een overtreding op Luka Modric gaf Real vlak voor rust hoop. Zidane wisselde halverwege volop en bracht Bale binnen de lijnen voor Eden Hazard. De invaller had elf minuten nodig om te scoren. Doelman Emiliano Martinez kreeg de bal niet onder controle na een actie van Marco Asensio en Bale scoorde in de rebound. De Koninklijke raakte op stoom en maakte drie minuten later al gelijk, Asensio knalde in de korte hoek hoog raak na terugleggen van Marcelo.

Bij de strafschoppenserie die bij een gelijke stand automatisch volgt in de International Champions Cup was Arsenal het slordigst. Granit Xhaka, Nacho Monreal en Robbie Burton misten. Een grote tegenvaller voor Real was nog het geblesseerd uitvallen van Asensio. Het is nog onbekend hoe ernstig zijn blessure is.