Spurs dankt hattrickheld Lucas in aanloop naar CL-kraker tegen City

Reacties

Tottenham Hotspur kan met een goed gevoel toeleven naar de return in de Champions League tegen Manchester City van komende woensdag. De formatie van manager Mauricio Pochettino won zaterdag zonder al te veel moeite van Huddersfield Town, met dank aan een ontketende Lucas Moura.

Spurs dankt hattrickheld Lucas in aanloop naar CL-kraker tegen City
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
4 - 0
Huddersfield Town
Huddersfield Town

Lucas begon in het begin van het seizoen nog vaak in de basis, maar moet de laatste maanden steeds vaker genoegen nemen met een plek op de bank en lag er ook even uit met een knieblessure. Door het drukke programma laat Pochettino Lucas nu wat vaker starten, zo ook tegen Huddersfield.

Het doel voor Tottenham was duidelijk: zonder schade op te lopen drie punten pakken tegen het al gedegradeerde Huddersfield. Tijdens de heenwedstrijd tegen City (1-0 winst) raakte spits Harry Kane namelijk geblesseerd aan zijn enkel. Hij moet waarschijnlijk de rest van het seizoen toekijken. Tegen Huddersfield vormde Fernando Llorente met Lucas het spitsenduo.

Huddersfield-basisspelers Juninho Bacuna en Terence Kongolo zagen Spurs halverwege de eerste helft twee keer toeslaan. Christian Eriksen gaf een steekpass en dankzij een slim overstapje van Llorente pikte Victor Wanyama de bal op. De Keniaan omspeelde doelman Ben Hamer en schoof de 1-0 binnen. Lucas verdubbelde de marge drie minuten later al. Hij werd fraai in stelling gebracht door Moussa Sissoko en rondde vervolgens af.

Het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur.
Het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur.

Huddersfield kreeg daarna via Jon Stankovic een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar de bezoekers waren niet bij machte om Spurs pijn te doen. Llorente kwam vervolgens dicht bij 3-0. Eerst kopte de aanvaller naast en vlak na rust schoot hij tegen de lat. Aan de andere kant redde doelman Hugo Lloris op een vrije trap van Bacuna.

Uiteindelijk liep Tottenham in de slotfase dankzij Lucas nog verder uit. De Braziliaan maakte eerst 3-0 op aangeven van Eriksen en sloeg in de extra tijd nog eens toe na een pass van invaller Heung-min Son. Tottenham neemt door de winst de derde plaats in de Premier League weer over van Chelsea, dat nu één punt minder heeft. De topvier in Engeland plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Huddersfield Town
Meer over Huddersfield Town
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.