Son doet Man City na uitvallen Kane pijn

Reacties

Tottenham Hotspur heeft Manchester City in hun eerste Champions League-ontmoeting op de knieën gekregen. Heung-Min Son hielp de Londense formatie aan het voordeel.

Son doet Man City na uitvallen Kane pijn
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Zes dagen na de geslaagde vuurproef tegen Crystal Palace (2-0) heeft Tottenham Hotspur daarmee ook de eerste internationale wedstrijd in het nieuwe onderkomen tot een succes gemaakt. Manchester City moest door een late treffer in het net geopende Tottenham Hotspur Stadium zijn meerdere erkennen in de kwartfinale van de Champions League.

Er had meer ingezeten voor de gasten. In de elfde minuut liet Sergio Agüero de uitgelezen kans liggen om de geschiedenisboeken in te gaan als de maker van de eerste tegentreffer voor Tottenham in z'n nieuwe stadion. De Argentijn kreeg die kans op advies van VAR Danny Makkelie, die Björn Kuipers influisterde dat het hands van Danny Rose was geweest. De penalty was echter niet besteed aan Agüero. Zijn inzet van elf meter werd gekeerd door doelman Hugo Lloris.

In de grootste kans van de eerste helft aan de andere kant had Kuipers ook een aandeel. De Nederlandse arbiter paste goed de voordeelregel toe na een overtreding op Dele Alli van Nicolás Otamendi. Harry Kane kreeg zo de gelegenheid het City-doel onder vuur te nemen. Doelman Ederson had het adequate antwoord op de poging van de Engelse spits.

Ook in de tweede helft van het temporijke duel waren de beide ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd, hetgeen tot uitdrukking kwam in gevaarlijke pogingen van Sterling aan de ene en Son aan de andere kant.

Na bijna een uur incasseerde Tottenham een flinke tik met het uitvallen van Kane. Na een duel met Fabian Delph aan de zijlijn ging de spits door zijn enkel. Doorspelen bleek geen optie. Mauricio Pochettino stuurde Lucas Moura als vervanger het veld in.

Man City-manager Pep Guardiola had met Leroy Sané en Kevin De Bruyne nog twee troeven achter de hand om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Het geduld van de Duitse aanvaller en de Belgische middenvelder werd op de proef gesteld. Gabriel Jesus was in de zeventigste minuut de eerste verse kracht die The Citizens binnen de lijnen brachten.

Met de Braziliaan in de gelederen voerde City de druk op. Tottenham moest zich steeds meer beperken tot het tegenhouden, maar sloeg in de 78ste minuut toe. Son werd gevonden door Christian Eriksen. De ongelukkige aanname leek de aanval te verpesten, maar de Zuid-Koreaan herstelde zijn fout en schoof uiteindelijk de bal langs Ederson.

De opleving bleek genoeg voor het succes van Tottenham, dat ook na de entree van Sané en De Bruyne overeind bleef. Volgende week moet Man City op eigen veld aan de bak om de hoop op de quadruple in leven te houden. De vraag is of Kane dan van de partij is.

'Onzinnig om Sané en De Bruyne zo laat te brengen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.