'Sprintkanon' Wijndal goudhaantje bij eenvoudige zege AZ op Cambuur

AZ heeft een eenvoudige zege geboekt bij SC Cambuur. Man van de wedstrijd was Owen Wijndal: hij maakte een doelpunt en gaf een assist.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 3
AZ
AZ

AZ begon fantastisch aan de wedstrijd in Leeuwarden. De Alkmaarders kwamen na ruim een kwartier al op voorsprong. Owen Wijndal stoomde aan de linkerkant van het veld op en gaf de bal voor. Dani de Wit kopte binnen: 0-1.

Wijndal pakte ongeveer een kwartier later weer de hoofdrol. De linksback zette op eigen helft een indrukwekkende sprint in en liep zo door naar het strafschopgebied van Cambuur. Eenmaal in het zestienmetergebied schoot hij de bal met links laag in de rechterhoek: 0-2.

Na rust was het na een kwartier weer raak. Vangelis Pavlidis gaf de bal mee aan Jordy Clasie, die op subtiele wijze de bal over Cambuur-doelman Sonny Stevens heen wipte. Clasie leek de wedstrijd daardoor na een uur al te beslissen.

Maar Cambuur kwam nog even terug in het duel. Roberts Uldrikis veranderde een schot van richting, waardoor de supporters van de thuisploeg nog iets van hoop terugkregen: 1-3. Het bleef daar echter wel bij in Leeuwarden.

Sinds de 3-1 nederlaag bij FC Twente is het de derde overwinning op rij voor AZ. Go Ahead Eagles en Jablonec (Conference League) werden eerder al overtuigend verslagen. De Alkmaarders stijgen door de overwinning naar de twaalfde plaats. Cambuur blijft achtste.