Spraakmakende rentree Sisto zorgt voor Deense rel: 'Volgde gewoon mijn hart'

Reacties

Pione Sisto heeft in Denemarken voor de nodige opschudding gezorgd met zijn keuze voor FC Midtjylland. Niet lang voor het afronden van zijn terugkeer meldde het voormalige toptalent zich nog bij FC Kopenhagen, waar de frustratie groot is.

Spraakmakende rentree Sisto zorgt voor Deense rel: 'Volgde gewoon mijn hart'
© Pro Shots

De 25-jarige buitenspeler mocht vertrekken bij Celta de Vigo en leek op weg naar Kopenhagen. Hij had gesprekken bij de Deense topclub, maar plotseling was er een draai bij Sisto. 'Soms loop je een kamer binnen met een bepaald doel en dan sta je daar en ben je vergeten waarom je er ook alweer bent. Dat is me een paar keer gebeurd', luidt een van de opmerkelijke verklaringen van Sisto in het interview met Tipsbladet.

Over zijn keuze voor Midtjylland zegt Sisto: 'Het was mijn hart. Mijn hart koos plotseling voor Midtjylland. Ik ben gewoon mijn hart gevolgd. Ik merkte dat het altijd al mijn wens was geweest, maar soms vergeet je die. Ik moest het een en ander meemaken voordat ik erachter kwam dat Midtjylland altijd de club is geweest waarvoor ik wilde spelen.'

De kampioen van het voorbije seizoen in de Superliga evenaarde bij Celta de Vigo de aanbieding van Kopenhagen en won dus de strijd om Sisto. De verloren zoon is terug bij Midtjylland, waar hij als jongeling grote indruk maakte en nu bij zijn terugkeer een vierjarig contract heeft getekend. Midtjylland verdiende in 2016 nog zes miljoen euro met de verkoop van Sisto aan Celta de Vigo, maar de periode in Spanje werd geen succes.

De rentree van de 21-voudig international werd op bijzondere wijze gevierd. Net als in zijn eerste periode bij Midtjylland was er een bijzondere rol voor de ouders van Sisto.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.