Speler van de Week: Jahanbakhsh brengt AZ richting Ajax

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze speelronde blonk Alireza Jahanbakhsh het meest uit.

Speler van de Week: Jahanbakhsh brengt AZ richting Ajax

AZ klimt dit weekend, door de nederlaag van Ajax bij Vitesse, richting de tweede plaats op de ranglijst. Het verschil met de Amsterdammers is nog twee punten. De verpersoonlijking van de Alkmaarse dadendrang is de Iraniër met het sterke rechterbeen. Jahanbakhsh (24) was verantwoordelijk voor beide treffers die voor de 1-2 zege op Excelsior zorgden.

Bij de openingstreffer schoot hij via doelman Theo Zwarthoed raak, de 0-2 was een raak schot en alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen. Tel daar zijn acht assists en werklust bij op, dan wordt het duidelijk hoe gelukkig zijn trainer John van den Brom met hem is. De schrik was daarom groot toen de matchwinner met hamstringklachten in de slotfase het veld moest verlaten.

De international van Iran speelt komende zomer op het WK tegen Marokko, Spanje en Portugal. Vanuit sportief oogpunt zal iedereen in Alkmaar en omstreken daar met een dubbel gevoel naar kijken: trots op 'hun' Iraniër, maar goed presteren in Rusland zal ook zorgen voor interesse in de aanvaller, wiens contract nog doorloopt tot de zomer van 2020.

Topvijf van de week

De spelers in de Topvijf deden deze week niet voor elkaar onder. Ze krijgen allen het rapportcijfer 7,5: Sadiq Umar vloerde Feyenoord tijdens het Avondje NAC (2-1), reuzendoder Bryan Linssen (Vitesse) deed Ajax pijn (3-2), Robert Mühren schoot als invaller Sparta naar de zege op ADO (2-1) en Hicham Faik (Excelsior) gooide hoge ogen tegen de middenvelders van AZ.

# Speler Club Cijfer
1. Alireza Jahanbakhsh AZ 7,50
2. Sadiq Umar NAC Breda 7,50
3. Bryan Linssen Vitesse 7,50
4. Robert Mühren Sparta Rotterdam 7,50
5. Hicham Faik Excelsior 7,50

Algemeen klassement

AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø is de nieuwe koploper in het algemeen klassement, gevolgd door PSV'er Luuk de Jong en Jahanbakhsh. Naast De Jong staan er nog drie spelers van de koploper in de toptien.

# Speler Club Cijfer
1. Fredrik Midtsjø AZ 6,66
2. Luuk de Jong PSV 6,65
3. Alireza Jahanbakhsh AZ 6,64
4. Ryan Thomas PEC Zwolle 6,63
5. Jeroen Zoet PSV 6,62
6. Teun Koopmeiners AZ 6,59
7. Santiago Arias PSV 6,52
8. Lozano PSV 6,50
9. Marco van Ginkel PSV 6,48
10. Frenkie de Jong Ajax 6,47
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.