Nieuwe blamage Feyenoord op magisch Avondje NAC

Reacties

Feyenoord heeft zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen verloren van NAC Breda. De Brabanders waren met 2-1 te sterk voor de regerend landskampioen en pakten daarmee drie zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Nieuwe blamage Feyenoord op magisch Avondje NAC

Feyenoord boekte woensdag een broodnodig succes met de overtuigende bekerzege op Willem II (3-0). Ten opzichte van de halve finale tegen de Tilburgers voerde trainer Giovanni van Bronckhorst drie wijzigingen door. Eric Botteghin, Renato Tapia en Jens Toornstra vervingen Jan-Arie van der Heijden, Karim El Ahmadi en Robin van Persie in de basis in Breda.

NAC begon vol vertrouwen aan de clash met Feyenoord. De ploeg van trainer Stijn Vreven legde de Rotterdammers in september immers in de eigen Kuip over de knie: 0-2. Ook in Breda startte NAC sterk. Binnen vijf minuten had de thuisploeg zelfs al een strafschop kunnen krijgen. Umar Sadiq, die de in de warming-up geblesseerd uitgevallen Mitchell te Vrede verving, ging alleen door richting het Feyenoord-doel en kwam in botsing met Brad Jones.

Scheidsrechter Bas Nijhuis zag er geen penalty in, tot grote woede van Vreven. De scheldtirade van de Belg kon volgens Nijhuis niet door de beugel, waardoor de NAC-coach zeldzaam vroeg naar de tribune werd gestuurd. De gastheren bleven ook daarna aanzetten en werden gevaarlijk via Arno Verschueren en Sadiq. De openingstreffer viel echter aan de andere kant.

Jean-Paul Boëtius had al een waarschuwingsschot gegeven, Jens Toornstra haalde vervolgens wel de trekker over. De middenvelder kreeg de bal na een lange aanval voor zijn voeten en schoot uit de draai raak: 0-1. Toornstra maakte daarmee zijn eerste uitgoal in meer dan twee jaar. Lang kon Feyenoord niet van die voorsprong genieten: zes minuten later stond het alweer gelijk. Na een sterke actie van Sadiq belandde de bal voor de voeten van Thierry Ambrose, die simpel kon scoren: 1-1.

NAC kwam ook in de tweede helft goed uit de startblokken en weer gebeurde dat onder aanvoering van Sadiq. De AS Roma-huurling liep door op Jones na een uittrap van de Australiër, waarna de Feyenoord-doelman hem geïrriteerd een duw gaf. Nijhuis kwam na raadplegen van zijn assistent met een strafschop en een gele kaart voor Jones. Sadiq ging zelf achter de bal staan en schoot overtuigend raak: 2-1.

De 21-jarige Nigeriaan, die in eerste instantie dus niet eens in de basis stond, bekroonde daarmee een uitstekende wedstrijd. De 1.92 meter lange spits toonde zich een ware plaag voor de Feyenoord-defensie. In de 61ste minuut maakte hij zelfs bijna de 3-1 na prima voorbereidend werk van Angeliño. Aan de andere kant kreeg Boëtius een enorme kans op de 2-2, maar de linksbuiten zette zijn hoofd totaal verkeerd tegen een afgemeten voorzet van Steven Berghuis.

Om toch een gelijkmaker te forceren bracht Van Bronckhorst Van Persie in de ploeg voor Botteghin, maar ook met de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal in de ploeg kwam Feyenoord maar tot weinig echte kansen, al was invaller Bilal Basaçikoglu er in de slotminuut nog wel dichtbij. NAC had een muur opgetrokken voor het eigen doel en hield knap stand. De promovendus kon door de tweede zege op Feyenoord dit Eredivisie-seizoen drie heel belangrijke punten bijschrijven. Het gat met de nummer zestien FC Twente is nu zeven punten.

Feyenoord blijft door de achtste competitienederlaag van het seizoen hangen op 42 punten uit 26 duels. Het verschil met koploper PSV bedraagt nu liefst 26 punten, waardoor titelprolongatie voor de Rotterdammers nu ook theoretisch uitgesloten is.

'Het lukt Van Bronckhorst maar niet om er voetbal in te krijgen bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.