Van Persie belangrijk op cruciale bekeravond voor Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft zich woensdagavond als tweede club geplaatst voor de finale van het toernooi om de KNVB-beker. De Rotterdammers versloegen Willem II in De Kuip: 3-0. In de finale wacht AZ, dat FC Twente uitschakelde.

Van Persie belangrijk op cruciale bekeravond voor Feyenoord

De thuisploeg was in wat door sommigen als wedstrijd van het jaar werd betiteld in ieder geval niet van plan om af te wachten. Feyenoord zocht met onder anderen Robin van Persie in de gelederen direct de aanval en drukte Willem II naar achteren. In de verloren topper tegen PSV (1-3) werd hij gespaard, maar in het bekerduel stond Van Persie weer op het middenveld achter spits Nicolai Jørgensen.

Waar Ridgeciano Haps nog voorlangs schoot en Karim El Ahmadi stuitte op doelman Mattijs Branderhorst was het voor Steven Berghuis na twintig minuten wel raak. De aanvaller werkte een voorzet van Haps vanaf links van dichtbij in het doel: 1-0. Het eerste kansje voor Willem II volgde later pas toen een schot van Fran Sol werd geblokt.

Ook na rust bleef Feyenoord dreigend, maar een tweede treffer bleef nog uit. Van Persie miste net een voorzet van Berghuis, die later de bal helemaal verkeerd raakte. Vlak nadat Willem II aan de andere kant gevaarlijk werd en Brad Jones redde op een poging van Damil Dankerlui sloegen de Rotterdammers toe in de counter. Haps had alle ruimte aan de linkerkant na een pass van Jean-Paul Boëtius en bereikte Van Persie, die de bal binnen tikte: 2-0. Voor de 34-jarige aanvaller was het zijn driehonderdste treffer in een officieel duel.

De Tilburgse hoop op een plek in de finale was inmiddels wel vervlogen en eigenlijk was het wachten op een derde treffer van Feyenoord. Willem II wilde de schade vooral beperken en de thuisploeg leek even niet de drive te hebben om vol voor een derde goal te gaan. Toch viel de 3-0 nog wel via Tonny Vilhena, die zichzelf in een goede positie bracht en de bal diagonaal binnenschoof.

Feyenoord kan door de beker te winnen het seizoen glans geven. De Rotterdammers staan vijfde in de Eredivisie en kunnen prolongatie van de titel vergeten. Het winnen van de beker moet gebeuren op zondag 22 april als AZ de tegenstander is in De Kuip.

'Het hoefde niet uit de tenen te komen bij overtuigend Feyenoord'
'Met alleen Sol voorin was het een moeilijk verhaal voor Willem II'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.