Speler van de Week: Gakpo toont waarom PSV hem nog een jaar wil houden

Reacties

Cody Gakpo maakte zondag in de topper tegen Feyenoord (2-2) wederom duidelijk waarom PSV er alles aan doet hem nog een jaar langer in Eindhoven te houden. De 22-jarige aanvaller kreeg een 8,5 voor zijn optreden in De Kuip en is VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Gakpo toont waarom PSV hem nog een jaar wil houden
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

PSV lag vooral dankzij Gakpo halverwege nog op koers voor de zege die de titelstrijd weer nieuw leven zou inblazen. Na een kwartier strafte de reserve-aanvoerder een foutje van Orkun Kökçü vakkundig af nadat hij was gelanceerd door Joey Veerman. In de 29ste minuut betekende een subtiele stift na een één-twee met Eran Zahavi zijn tweede goal van de middag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De doelpunten van Gakpo waren onderdeel van de 'fantastische eerste helft' die PSV volgens trainer Roger Schmidt speelde, maar waren uiteindelijk niet genoeg voor drie punten. In de tweede helft richtte Feyenoord zich op en knokte het zich dankzij een discutabele penalty nog naar een punt, waardoor het landskampioenschap zo goed als zeker naar Ajax gaat.

Gakpo zal dus nog een jaar langer moeten blijven om bij PSV afscheid te nemen met de titel en dat is precies wat de clubleiding in Eindhoven hoopt. Aanstaand trainer Ruud van Nistelrooij sprak daar al over met de Oranje-international, die een belangrijke beslissing over zijn toekomst zal moeten nemen. Er is immers volop interesse uit de top van de Premier League.

VI's Marco Timmer betoogde al dat het voor Gakpo het beste is om nog een jaar te blijven en à la Memphis Depay te vertrekken met de landstitel op zak. In dat geval maakt PSV een heel goede kans om kampioen te worden, stelde Pierre van Hooijdonk zondagavond bij Studio Voetbal. De linksbuiten is immers de beste speler van PSV en misschien wel de Eredivisie.

PSV wil Gakpo overtuigen: Van Nistelrooij, WK én veranderingen bij Ajax

Over dat laatste valt te twisten, maar twee speelronden voor het einde koerst Gakpo in ieder geval wel af op de eindzege in het Speler van het Jaar-klassement van VI. Lang ging Noussair Mazraoui aan kop, maar de rechtsback van Ajax moest zijn koppositie vlak voor het einde van het seizoen afstaan. VI's Pieter Zwart legde onlangs al uit op basis waarvan Gakpo de leiding nam.

Met twaalf goals en dertien assists was Gakpo dit seizoen al direct betrokken bij 25 goals, terwijl hij door blessures ook zeven wedstrijden miste: een score van één-op-één. Daarnaast voltooide alleen Luis Sinisterra meer dribbels (3,6 per duel tegen 2,8 van Gakpo) en verstuurden alleen Dusan Tadic (4,1), Orkun Kökçü (3,3) en Maximilian Wittek (2,9) meer key passes (2,6 voor Gakpo).

Na de uitschakeling tegen Leicester City waren er kritische geluiden dat Gakpo het – met de ogen van de Engelse voetbalwereld op zich gericht – niet had laten zien, maar in de bekerfinale tegen Ajax en de topper van zondag tegen Feyenoord rekende hij af met de kritiek dat hij er niet zou staan in topwedstrijden. Voor PSV is het te hopen dat hij dat nog een seizoen langer wil laten zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Topvijf

Gakpo was de enige speler met een 8,5. Vier spelers werden beoordeeld met een 8. Zian Flemming bezorgde Fortuna Sittard met twee goals tegen FC Twente (1-2) drie belangrijke punten, Wessel Dammers en Jizz Hornkamp deden met allebei een goal hetzelfde voor Willem II tegen Heracles Almelo (2-0) en SC Heerenveen-spits Amin Sarr was matchwinner tegen Vitesse (1-2).

Speler Club Cijfer
1. Cody Gakpo PSV 8,5
2. Zian Flemming Fortuna Sittard 8,0
3. Wessel Dammers Willem II 8,0
4. Amin Sarr SC Heerenveen 8,0
5. Jizz Hornkamp Willem II 8,0

Algemeen klassement

In het Speler van het Jaar-klassement behoudt Gakpo zoals gezegd de leiding. Zijn voorsprong op Mazraoui is dusdanig groot dat de eindzege niet meer aan hem voorbij lijkt te kunnen gaan. De strijd om de derde plek gaat tussen Feyenoord-middenvelder Orkun Kökçü en Ajax-verdediger Jurriën Timber (Lisandro Martínez is geblesseerd) en belooft nog spannend te worden.

Speler Club Gemiddelde
1. Cody Gakpo PSV 7,06
2. Noussair Mazraoui Ajax 6,98
3. Orkun Kökçü Feyenoord 6,87
4. Jurriën Timber Ajax 6,85
5. Lisandro Martínez Ajax 6,83
6. Gernot Trauner Feyenoord 6,78
7. Ibrahim Sangaré PSV 6,77
8. Fredrik Aursnes Feyenoord 6,75
9. Luis Sinisterra Feyenoord 6,71
10. Olivier Boscagli PSV 6,65
11. Mauro Júnior PSV 6,59
12. Owen Wijndal AZ 6,55
13. Marcos Senesi Feyenoord 6,53
14. Daley Blind Ajax 6,50
15. Dusan Tadic Ajax 6,47
= Antony Ajax 6,47
17. Mario Götze PSV 6,46
18. Lars Unnerstall FC Twente 6,41
= Joey Veerman PSV 6,41
20. Ryan Gravenberch Ajax 6,40
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.