Schmidt koopt er niets voor, maar benadrukt: 'De eerste helft was fantastisch'

Reacties

Door de tirade van PSV-trainer Roger Schmidt over arbiter Serdar Gözübüyük is zijn oordeel over het spel van de Eindhovenaren zondag helemaal naar de achtergrond verdwenen. Toch was de Duitse coach bijzonder lovend over zijn spelers.

Schmidt koopt er niets voor, maar benadrukt: 'De eerste helft was fantastisch'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

Tijdens de persconferentie had de Duitser het eerst uitvoerig over 'het schandaal' waar zijn ploeg slachtoffer van was geworden. Volgens Schmidt had Feyenoord nooit een strafschop mogen krijgen.

Poll (gesloten) Was de penalty voor Feyenoord terecht?
  • 39% Ja (4.550 stemmen)
  • 61% Nee (7.084 stemmen)

Toen het over het spel van PSV ging, reageerde Schmidt eveneens stevig. 'Het was fantastisch, niet een stuk beter', zo haakte hij in op een opmerking uit het journaille dat PSV voor rust wel een stuk beter speelde dan na rust. 'Het was echt fantastisch. Fantastisch voetbal, fantastische goals, fantastische gegenpressing. We hadden controle over de wedstrijd, over alles', stelde hij over het eerste bedrijf.

'Na rust was het een groot gevecht en zette Feyenoord ons onder druk', vervolgde Schmidt. 'We verdedigden goed rond en in het zestienmetergebied en hebben onze kansen gehad in de counter om de wedstrijd te beslissen. Je kunt die nu eenmaal niet allemaal afmaken. Het is ook normaal dat we onder druk komen. Feyenoord beschikte over een volle bank en kon nog wisselen. Bovendien is het een goed team, dat is waarom ze in de finale van de Conference League staan. Het is volstrekt normaal dat we het zwaar krijgen. Wij waren ook moe. Er zijn heel wat van onze spelers moe aan het einde van dit seizoen, maar ik kan ze niet wisselen omdat ze zo cruciaal voor ons zijn…'

Madueke
Een van de spelers die veelvuldig in de lappenmand zat, was Noni Madueke. De Engelse vleugelaanvaller maakte tijdens zijn korte invalbeurt in De Kuip geen onuitwisbare indruk op zijn trainer. 'Ik was niet tevreden. Hij was mentaal niet klaar voor deze wedstrijd', oordeelde Schmidt.

Moe of niet, over het geheel was Schmidt trots op zijn spelers. 'Het was niet gemakkelijk om te wachten op het resultaat van Ajax. De mentaliteit en de vechtlust waren heel goed. Helaas heeft één moment de wedstrijd beslist…'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.