Speler van de Week: Bart Ramselaar, van Barça-droom naar hattrick-vreugde

Reacties

Bart Ramselaar is na elf wedstrijden al bezig aan het meest productieve seizoen uit zijn carrière. De 25-jarige middenvelder van FC Utrecht stond vijf jaar geleden aan het begin van een voorspelde droomloopbaan. Dat liep anders. Terug in Utrecht kan Ramselaar enorm genieten van de hattrick die hij zondag maakte tegen Willem II en hem de titel Speler van de Week opleverde.

Speler van de Week: Bart Ramselaar, van Barça-droom naar hattrick-vreugde
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
5 - 1
Willem II
Willem II

Ramselaar brak vijf jaar geleden door bij Utrecht als een van de grote talenten uit de ploeg van trainer Erik ten Hag. Welke topclub zou hem oppikken? De spelmaker wilde toen niet overhaasten. 'Ook in Nederland kan ik nog genoeg progressie maken', zei Ramselaar in augustus 2016 tegen VI. 'Het einddoel is de Europese top. Het mooiste lijkt me de Primera Divisíón. Van kinds af aan is Barcelona mijn droomclub. Dat ontstond in de tijd dat Ronaldinho daar speelde. Hoewel mijn huidige voorbeeld bij Real Madrid speelt, Isco, probeer ik nog steeds elk duel van Barcelona op tv te zien. Het is weinig jongens gegeven om bij die club te spelen, maar dromen mag altijd toch?'

Een kleine week na het interview met VI tekende Ramselaar een contract voor vijf seizoenen bij PSV. Een debuut in het Nederlands elftal volgde, maar na een seizoen met vijf Eredivisie-doelpunten in Eindhovense dienst ging het minder goed met de middenvelder. Onder Mark van Bommel kwam Ramselaar in 2018 op de bank terecht en moest hij zelfs enkele wedstrijden meedoen met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. In de zomer van 2019 haalde Utrecht Ramselaar terug. Na een twijfelachtig begin kreeg hij de smaak te pakken. Dit seizoen is hij misschien wel beter dan ooit.

Onder trainer René Hake is Ramselaar zeker van een basisplaats. Is het niet als aanvallende middenvelder, dan staat hij als hangende linksbuiten opgesteld. Ramselaar scoorde al twee keer tegen NEC (0-3) en was ook trefzeker tegen PEC Zwolle. Zondag tegen Willem II was het na tien minuten al raak. Uit de rebound schoot Ramselaar Utrecht op 1-0. Een kwartier later zorgde de middenvelder met een knal in de rechterhoek voor 2-0 en via de paal kwam na rust ook de 3-1 van zijn voet. Het was zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal en dus ging Ramselaar er met de bal vandoor. Met een 8,5 is hij ook nog de Speler van de Week van speelronde 11.

Topvijf speelronde elf

Ramselaar staat in speelronde elf op eenzame hoogte in het klassement. Er zijn wel veel spelers die hem volgen met een 8 als beoordeling. Bijvoorbeeld Yorbe Vertessen, die van grote waarde was voor PSV in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente. Iñigo Córdoba had een aandeel in de comeback van Go Ahead Eagles tegen Fortuna Sittard (4-3), terwijl Elayis Tavsan een plaag was voor de verdediging van FC Groningen. Loïs Openda bezorgde Vitesse met twee goals de zege op bezoek bij SC Heerenveen (1-2).

Speler Club Cijfer
1. Bart Ramselaar FC Utrecht 8,5
2. Yorbe Vertessen PSV 8
3. Iñigo Córdoba Go Ahead Eagles 8
4. Elayis Tavsan NEC 8
5. Loïs Openda Vitesse 8

Algemeen klassement

Noussair Mazraoui en Cody Gakpo kwamen in speelronde elf niet in actie en hun gemiddelde beoordeling veranderde dus niet. De rechtsback van Ajax bleef daardoor aan kop in het algemeen klassement, met Gakpo als naaste achtervolger. Doelman Remko Pasveer steeg in het klassement door zijn optreden tegen Heracles Almelo. De grootste stijger en tevens de enige speler uit de toptien die niet bij Ajax, Feyenoord of PSV speelt is Córdoba. De linksbuiten van Go Ahead Eagles maakt indruk in Deventer en scoorde in de met 4-3 gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Speler Club Beoordeling
1. Noussair Mazraoui Ajax 7,30
2. Cody Gakpo PSV 7,13
3. Jurriën Timber Ajax 7,00
4. Dusan Tadic Ajax 6,95
5. Lisandro Martínez Ajax 6,89
6. Gernot Trauner Feyenoord 6,88
7. Remko Pasveer Ajax 6,84
8. Daley Blind Ajax 6,78
9. Iñigo Córdoba Go Ahead Eagles 6,72
10. Luis Sinisterra Feyenoord 6,67
11. Edson Álvarez Ajax 6,60
= Orkun Kökçü Feyenoord 6,60
13. Olivier Boscagli PSV 6,56
14. Ryan Gravenberch Ajax 6,52
15. Mats Seuntjens Fortuna Sittard 6,48
= Steven Berghuis Ajax 6,48
17. Fredrik Midtsjø AZ 6,47
= Owen Wijndal AZ 6,47
19. Lars Unnerstall FC Twente 6,45
= André Ramalho PSV 6,45
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.