Eredivisie op Rapport: Go Ahead floreert, off-day Antony

Reacties

Wie waren de uitblinkers in de elfde speelronde van de Eredivisie en welke spelers vielen in negatieve zin op? Bekijk hier alle beoordelingen.

Eredivisie op Rapport: Go Ahead floreert, off-day Antony
© Pro Shots

We beginnen positief: het was een heerlijke voetbalavond in Deventer deze zondag. Go Ahead Eagles toonde veel veerkracht en kwam terug van een 0-2 en 1-3 achterstand tegen Fortuna Sittard (4-3). Joris Kramer maakte in de 89ste minuut het winnende doelpunt voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen en de 25-jarige verdediger is ook een van de drie Go Ahead-spelers die een plek in het Elftal van de Week heeft verdiend. Kramer kreeg net als ploeggenoot Luuk Brouwers een 7,5. Iñigo Córdoba deed het nog beter met een 8.

Zulke hoge beoordelingen waren voor Ajax bijna een gewoonte geworden in de eerste maanden van het seizoen. Vaak werd door de koploper meer dan overtuigend afgerekend met tegenstanders, maar zaterdagavond was dat in Almelo zeker niet het geval. Ajax liet het afweten tegen Heracles en verspeelde punten (0-0). Antony stelde misschien wel het meest teleur. De Braziliaanse rechtsbuiten is beoordeeld met een 4,5. Hij kreeg ook al forse kritiek van ESPN-analist Marciano Vink: 'Ik vond het een schandalige vertoning. Als je zo goed kan voetballen en je laat dit zien… Er zat helemaal niks in.'

Een 4,5 was ook het rapportcijfer dat FC Twente-goalie Jeffrey de Lange overhield aan zijn Eredivisie-debuut. De 23-jarige doelman stond zaterdag onder de lat tegen PSV, bij afwezigheid van de geblesseerde Lars Unnestall, die zo het weerzien met zijn oude club miste. De Lange moest vijf keer vissen en kreeg het laagste cijfer in Eindhoven. De uitblinkers bij het spectaculaire eerste duel van de elfde speelronde in de Eredivisie (5-2) waren PSV'ers Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen. Zij scoorden allebei twee keer en werden beoordeeld met een 8.

FC Utrecht-smaakmaker Bart Ramselaar is verkozen tot Speler van de Week, nadat hij een hoofdrol vertolkte bij de grote zege op Willem II.

Bekijk in dit overzicht hieronder alle spelers-, trainers- en scheidsrechtersbeoordelingen van de tiende speelronde van de Eredivisie.

5
2
Trainers Scheidsrechter
0
0
Trainers Scheidsrechter
1
2
Trainers Scheidsrechter
3
2
Trainers Scheidsrechter
0
1
Trainers Scheidsrechter
3
0
Trainers Scheidsrechter
0
1
Trainers Scheidsrechter
5
1
Trainers Scheidsrechter
4
3
Trainers Scheidsrechter
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.