Go Ahead winnaar van ultiem spektakelstuk in Deventer

Go Ahead Eagles heeft zondagavond oktober een passend sluitstuk gegeven. In een waar spektakelstuk werd Fortuna Sittard het slachtoffer van de Deventer dadendrang.

Go Ahead Eagles
4 - 3
Fortuna Sittard

Go Ahead Eagles had de laatste weken de wind in de zeilen, zoals ook Fortuna Sittard met vertrouwen op weg naar Deventer was gekomen dankzij een serie van positieve resultaten. In De Adelaarshorst bleken het uiteindelijk de gastheren die hun succesmaand compleet maakten.

Fortuna Sittard legde in de eerste helft een ogenschijnlijk solide basis voor de eerste nederlaag van Go Ahead in oktober. Daarbij vervulde Zian Flemming met twee assists een hoofdrol. Met name de steekpass op Mats Seuntjens was perfect. Het bleek de basis voor de 0-1 in de elfde minuut. Zeven minuten later mocht Flemming ook worden bedankt voor zijn voorwerk voor de 0-2 van Ben Rienstra, die met een bekeken schot Go Ahead-doelman Warner Hahn klopte.

Het soms chaotische verdedigen van Fortuna Sittard bood de Deventer gastheren in de tweede helft hoop. De 1-2 van Luuk Brouwers in de 53ste minuut was het gevolg van een uitermate beroerde actie van doelman Yannick van Osch.

De vreugde over deze aansluitingstreffer werd echter binnen enkele minuten getemperd door Tesfakldet Tekie, die met een uithaal van afstand de marge weer op twee doelpunten bracht. Het eerste Go Ahead Eagles-doelpunt van Marc Cardona deed na ruim een uur de Deventer harten harder kloppen.

Gedwongen door de achterstand voerde Go Ahead de druk op het doel van Fortuna Sittard op. Iñigo Córdoba was het die in de 83ste minuut na een kopbal van Joris Kramer van dichtbij die inhaalrace tot een succes maakte. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Kramer met een rake kopbal het feest compleet; 4-3.

Fortuna, dat in de extra tijd nog twee keer de lat raakte, blijft door de nederlaag steken op de zestiende plaats. Go Ahead is de trotse nummer acht.